BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPamukbanklılar buluşuyor...----

Pamukbanklılar buluşuyor...

Pamukbanklılar buluşuyor...
17 Ekim 2011 - 11:50 www.finansgundem.com

Pamukbank’a emek verenler 22 Ekim cumartesi günü buluşuyor

Yaklaşık 7 yıl önce tarihe karışan Pamukbank’ı çalışanlar gönüllerinde yaşatıyor. Bugün birçok bankanın tepe yöneticisinin yolu Pamukbank’dan geçti. Pamukbank’a emek verenler 22 Ekim cumartesi günü buluşuyor
1990’lı yıllara damgasını vuran Pamukbank özellikle perakende bankacılık, bireysel bankacılık ve kredi kartlarında sektörde birçok ilke imza attı. 22 Nisan 1955 tarihinde Adana’da Çukurova Bölgesi’ndeki pamuk üreticilerine kaynak sağlamak amacıyla kurulan Pamukbank, 1973 yılında Çukurova Grubu’na geçerek büyük bir atılım dönemine girdi. 1990’lı yıllarda Türkiye’nin ilk 5 özel bankası arasında yer alan banka 19 Haziran 2002 tarihinde BDDK’nın aldığı kararla temettü hariç ortaklık hakları, yönetim ve denetimi TMSF’ye devredildi. 2004 yılında Halkbank’a devredilen Pamukbank devir işlemlerinin 17 Kasım 2004 tarihinde tamamlanmasıyla maziye karıştı.
Artık tarihe karışsa da Pamukbank’a emek verenler her ay toplanıp eski günleri yad ediyor. Pamukbank ruhunu yaşatmak amacıyla kurulan Pamukbanklılar Derneği üyeleri 22 Ekim Cumartesi günü buluşacak. Facebookta sayfa açan ve 1.451 üyesi olan ‘Pamukbank’ta Emeği Geçenler’ grubu da düzenledikleri çeşitli etkinliklerle sık sık bir araya geliyor. Ayrıca yine Facebook’ta Pamukbank A.Ş., Pamukbank Ankara ve Anadolu Grubu ve Pamukbank Ege Grubu diye açılan sayfalarda çalışanlar ‘Eski dost’ olarak tanımladıkları bankayı gönüllerinde yaşatıyor.
Sektörde yarattığı ilklerle adeta bir ekol yaratan Pamukbank’ın bankacılık tarihi açısından en önemli bir diğer özelliği de sektörde okul misyonunu üstlendi. Bugün birçok bankanın tepe yöneticisinin yolu Pamukbank’dan geçti. Aralarında kimler yok ki… Hüsnü Özyeğin, Burhan Karaçam,İbrahim Betil, Bülent Şenver, Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay ve BKM eski Genel Müdürü Sertaç Özinal ilk akla gelenler…
47 YILDA 17 GENEL MÜDÜR GEÇTİ
Mithat Özdeş Pamukbank’ın ilk genel müdürü. Ardından sırasıyla Niyazi Denker, Tarık Gürerk, Zekeriya Akçalı, Kemal Kolaylı , Cemal Kayalar, Tacettin Baykan, Azmi Demirer, Fethi Aşkın ve Berat Akerman genel müdürlük görevini üstlendi. Banka’nın 11. Genel Müdürü olan Hüsnü Özyeğin ise 1977 ile 1984 yılları arasında tam 7 yıl görev yaptı. 1984 yılında yine Çukurova Grubu’na ait Yapı Kredi Bankası’nda genel müdürlük görevini üstlenen Özyeğin, 1987 yılında ayrılarak kendi bankası Finansbank’ı kurdu.
2006 yılında Finansbank’ı Yunan NBG’ye satan Özyeğin, 2010 yılında Fibabanka ile Türkiye’de bankacılığa yeniden geri döndü. Hüsnü Özyeğin’den sonra Pamukbank’da genel müdürlük görevini İbrahim Betil devralırken, Betil’in ardından Doğan Çınar, Cavit Oral, Bülent Şenver, Cemil Köksal ve Orman Emirdağ genel müdürlük koltuğuna oturdu. Bülent Şenver’in genel müdürlük görevini yaptığı 1987 Haziran ile 1993 Temmuz arasında banka resimli kredi kartı uygulaması, telefon bankacılığı, varlığa dayalı menkul kıymet ihracı, kredili mevduat ve konut kredisi gibi sektörde yeni ürün ve hizmete imza attı.
KARAÇAM BANKACILIĞA PAMUKBANK’DA BAŞLADI
Bankacılık sektörünün duayenlerinden Burhan Karaçam da 1981 yılında Arthur Andersen’den ayrıldıktan sonra bankacılık kariyerine Pamukbank ile başladı. Karaçam 3 yıl Pamukbank’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak mevduat ve bankacılık hizmetleri, mali işler, teknoloji, organizasyon, operasyonlar, insan kaynakları, reklam ve PR gibi konuların sorumluluğunu üstlendi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da Pamukbank’ın Halkbank’a devri sırasında 28 Nisan 2004 ile 12 Kasım 2004 tarihleri arasında Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı, şu anda Ziraat Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi olan Bilgehan Kuru da 1988 yılında Pamukbank’a uzman yardımıcısı, daha sonra hazine bölümünde görev yaptı.
KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ?
*Hakan Binbaşgil (Akbank Genel Müdür Vekili): Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.
*Mehmet Sezgin (Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü): ODTÜ İşletme mezunu Sezgin, iş hayatına Price Waterhouse'da danışman olarak başladı. Daha sonra bankacılık sektörüne geçen Sezgin Interbank ve Pamukbank'ta görev yaptı.
*Sertaç Özinal (BKM eski Genel Müdürü): Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi mezunu Özinal bir süre danışmanlık yaptıktan sonra bankacılık kariyerine 1993 yılında Pamukbank’ta Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Bölüm Yöneticisi olarak başladı.
*Tanju Kaya (Denizbank Genel Müdür Yardımcısı): Bankacılık kariyerine 1986 yılında Pamukbank’ta başladı.
*Taner Aksel (Halkbank Genel Müdür Yardımcısı): Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü’nden mezun olan Aksel, meslek hayatına 1985 yılında Pamukbank’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra aynı bankada Müfettiş ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
*Mehmet Akif Aydemir (Halkbank Genel Müdür Yardımcısı): 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 20 Eylül 1986 tarihinde Pamukbank’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı meslek hayatını aynı kurumda Müfettiş, Şube Yöneticisi ve Bölüm Yöneticisi olarak sürdürdü.
*Atalay Tarduş (Halkbank Genel Müdür Yardımcısı): 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 10 Ağustos 1992 tarihinde Pamukbank’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı meslek hayatını aynı kurumda Müfettiş, Pazarlama Yöneticisi ve Krediler Birim Yöneticisi olarak sürdürdü.
*Erol Göncü (Halkbank Genel Müdür Yardımcısı): Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Göncü, 3 Eylül 1988 yılında Pamukbank’da Bilgi İşlem Merkezinde, Sistem Analisti olarak bankacılık kariyerine başladı. Daha sonra aynı kurumda Servis Yöneticisi ve Bölüm Müdürü olarak görev yaptı.
*Halit Haydar Yıldız (Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı): Profesyonel iş hayatına 1987 yılında İktisat Bankası’nda başlayan Yıldız, daha sonra Pamukbank’a transfer oldu. Pamukbank’ta mali kontrol bölümünde uzman olarak çalışan Yıldız, 1991 yılında kurumsal ve ticari krediler, 1999-2003 yılları arasında da perakende krediler ve operasyon bölüm yöneticiliği yaptı. Yıldız, Pamukbank’ta çalıştığı sürece iki tane bankacılık ödülü aldı. 2000 yılında Pamukbank tarafından geliştirilen “Girişimci Bankacılık Krediler Modülü” Mc Kensey ile Geleceğin Bankacılığı projesinde “global en iyi uygulama” olarak değerlendirildi. Ayrıca Ahmet Dallı Bankacılık Ödülleri kapsamında 2002 yılında en iyi ikincilik ödülü aldı.
*Cengiz Göğebakan (Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı): 1987 yılında Pamukbank’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı meslek hayatını aynı kurumda Müfettiş, Servis Yöneticisi ve Bölüm Müdürü olarak sürdürdü.
*Turgut Boz (TEB Genel Müdür Yardımcısı): Meslek hayatına 1981-1986 tarihleri arasında Pamukbank’da Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak başladı. 1989’da Pamukbank Karabağlar Şube Müdürlüğü yaptı.
*Gökhan Günay (Anadolubank Genel Müdürü)
*Nejat Bilginer (Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı)
*Selami Özcan (ING Bank Genel Müdür Yardımcısı)
*Taner Ayhan (Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı)
*Dinçer Alpman (T-Bank Genel Müdürü)
Pamukbank’a emek verenler finans caddesinin haberine göre 22 Ekim cumartesi günü buluşuyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)