Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM
Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde yenileme çalışmaları devam ediyor. 2 yıl önce Pakistan ile yapılan anlaşmayla ile alınan 52 adetlik Super Mushak eğitim uçakları yola çıkıyor. Mayıs 2017’de IDEF Fuarı’nda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın da katıldığı törenle imzalanan anlaşma Pakistan Hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde onaylandı. Pak-Türk Stratejik Ekonomik Çerçeve (SEF) kapsamında 30 adetlik ATAK helikopterinin Türkiye’den alınmasına da resmi onay verildi. Onay sürecinde ayrıca Pakistan Donanması’na yönelik Türkiye’nin ihraç edeceği savaş gemileri de yer aldı.
Pakistan’ın üretimini yaptığı Mushak adlı eğitim uçağı, uzun süredir gündemde olan Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki hizmet ömürlerini tamamlayamaya başlayan Cessna T-41D ve SF260’ların yerini alacak. Türk Hava Kuvvetleri envanterinde 35 adet SF260, 25 adet 41D eğitim uçakları var.
7 ÜLKENİN ORDUSU KULLANIYOR
Tek uçakla yapılacak eğitimlerle maliyetlerin düşürülmesinin yanı sıra başta akrobasi olmak üzere ekstra özelliklerle eğitim kalite ve kapasitesinin artırılması planlanıyor. Pakistan Havacılık Kompleksi şirketi, İsviçreli Saab tarafından geliştirilen ve 250 adet imal edilen tek motorlu MFI-15 ve MFI-17 uçaklarının yapım haklarını 1980’lerin sonunda satın almıştı. 1990’ların başında tasarımı elden geçirilen Mushak’lar modernize edildikten sonra ilk uçuşunu 1995’te yaptı ve Pakistan Hava Kuvvetleri’nde envantere girdi. Super Mushak’ın diğer kullanıcıları arasında İran, Irak, Suudi Arabistan, Nijerya, Katar, Suriye de yer alıyor.
KATDAFI KIPRIS SAVASINDA YUNAN LIMANLARI BOMBALADI DESTEK ICIN SIMDI ARAPLAR YAVUDILERIN KUNTURULUNDE
biz pakistana uçak sattık ama onlardan para alamayacağımız için bize takas sundular. teknolojik olarak 10 gömlek üstün atak helikopteri ver adama, karşılığında hürkuş tan bile çelimsiz eğitim uçağı al. masada kaybediyoruz dedikleri bu işte .
Hürkuş adında bu uçağın aynısını biz yapıyoruz.
Begendim.musluman ulkeler birbirleri ile ticareti gelistirmeli.muslumanin muslumandan baska dostu yoktur.
Pakistan 🇵🇰 Babür torunu dur. TÜRK ün TÜRK ten başka dostu yoktur. Müslüman Müslümanın hiç bir zaman dostu olmadı. Tarih bilginizi gözden geçirin ve daha çok okuyun.
Pakistan dost ülkedir ve onların havacılık alanında yaptığı yatırımları desteklemek de kardeş ülkelerin yapacağı iştir. O Pakistan'da çok çok büyük ülkeden, Türkiyemizden Helikopterler ve savaş gemileri alıyor.Ceniz Sarıııı anladıkmı?
ÇOK, ÇOK .............Böyük ülkeler kullanıyormuş bu uçakları.
Pakistan Uçak yapmış biz oradan alıyoruz. Biz de yol yaptık be...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.