Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ticari ilişkilerde büyük fırsatlar sunan Pakistan, Türk yatırımcıları bekliyor.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) yapılan açıklamaya göre, DEİK Türk-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya ve İş Konseyi heyeti, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'i ziyaret etti.
İki gün süren ziyaret sırasında Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. İş heyetinde Anadolu Grubu, Zorlu Holding, Arçelik, Albayrak grupları başta olmak üzere sağlık, müteahhitlik ve hizmet sektöründe faaliyette bulunan firmaların temsilcileri yer aldı.
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, DEİK Türk-Pakistan İş Konseyi heyetini kabulünde, başta sağlık, eğitim ve altyapı sektörleri olmak üzere Pakistan'ın Türk iş adamlarına çok sayıda fırsat sunduğunu belirterek, iki ülke iş adamlarını ortak girişim şirketlerinde buluşmaya çağırdı.
"Hızla büyüyen Pakistan Türkiye'nin yatırımlarını bekliyor"
Açıklamada görüşlerine yer verilen DEİK Türk-Pakistan İş Konseyi Başkanı Yerlikaya, hızla büyümekte olan Pakistan'ın Türkiye'nin yatırımlarını beklediğini, ticari ilişkilerde büyük fırsatlar olduğunu ve bunları kapsayıcı bir serbest ticaret anlaşması (STA) ile avantaja çevirmenin önemini vurguladı.
Türkiye ve Pakistan arasında sürmekte olan STA müzakerelerinin bir an evvel tamamlanmasının önemli olduğunu aktaran Yerlikaya, 60 milyar dolara varan dev bir altyapı yatırımı olan Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) ile enerji, ulaşım ve altyapı alanında önemli güçlüklerin aşılmaya başlandığını kaydetti.
Türkiye'nin şu ana kadar ülkeye 1 milyar doları aşan yatırım yaptığını belirten Yerlikaya, 2020 yılına kadar bu sayının 1,5 milyar doları aşmasının beklendiğini ve iki kardeş ülkenin iş adamları için karşılıklı fayda yaratan bir ekonomik ortam oluşturulmasının önemine dikkati çekti.
200 milyonu aşan nüfusu ile Pakistan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren firmaların burada olmaktan son derece memnun olduklarını aktaran Yerlikaya, Pakistan'da pek çok altyapı inşaatının yanı sıra çeşitli sektörlerde imalat ve dağıtım imkanının olduğunu bildirdi.
"Akıllı hedefler koymamız lazım"
Hızla büyümekte olan Pakistan ile ticari ilişkilerde büyük fırsatlar olduğunu ve bunları avantaja çevirmenin iki ülke ekonomisi açısından da ciddi bir girdi sağlayacağını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:
"İki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerini stratejik bir perspektiften ele alıp akıllı hedefler koymamız lazım. Mevcut birtakım sorunları da bir an önce kaldırmamız gerekiyor. Bunların başında da Türkiye ile Pakistan arasında müzakereleri devam eden STA geliyor. Söz konusu STA’yı bir an önce nihayete erdirip karşılıklı ilişkilerimizi ilerletmemiz gerekir."
Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü bağın ticari ilişkilerin artmasıyla daha da pekişeceğini vurgulayan Yerlikaya, mal ticaretinin yanında hizmet ve yatırım konularını da kapsayan yeni nesil bir STA ile ilişkilerin kuvvetlenmesinin önünün açılacağını belirtti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.