BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzyeğin seyahatini iptal etti----

Özyeğin seyahatini iptal etti

Özyeğin seyahatini iptal etti
23 Şubat 2011 - 08:27 www.finansgundem.com

Ortadoğu’daki olaylar Hüsnü Özyeğin’e bölgeye yapacağı seyahat programını iptal ettirdi

Özyeğin Üniversitesi'nin Ekonomi Gazetecileri derneği (EGD) üyelerine verdiği finans eğitimi programı kapsamında dün akşam gazetecilerle birararaya gelen Hüsnü Özyeğin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yatırım yapmayı düşünen Özyeğin “Üç hafta önce bir ülkeye vize almıştım ancak daha sonra gitmeme kararı aldım” dedi.Yaşanan olaylar nedeniyle  Ortadoğu’nun eskisi gibi olmayacağını söyleyen Özyeğin şu tespitleri yaptı: “Son 30-40 yılın Ortadoğu’su olmayacak, sorunlar kısa sürede çözülemeyecek, ara çözümler olacak. Bu ülkelerin notu düşürülüyor.

Gazetecilerin “Merkez Bankası ve Hükümet, munzam karşılık ve vergi artışı gibi önlemleri siz bankayı almadan önce alsalardı, bu kararınızı etkiler miydi?” sorusuna Özyeğin “etkilemezdi” diyerek yanıt verdi.
Son olaylarda Türkiye’yi olumlu etkileyecek gelişmelerin de olacağını  belirten Özyeğin, Rusya’dan çıkan turistlerin ilk gittiği yerin Mısır olduğunu, ancak Mısır’daki son dönemde yaşanan olaylar yüzünden Türkiye’ye Rusya’dan çok turist geleceğini söyledi.
Özyeğin Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’de bir geri çekilmeye neden olmayacağını çünkü Türkiye’nin demokratik yönetimi ve istikrarlı bir ekonomisi olduğu için 4-6 ay süre zarfında yatırım yapılabilir bir ülke olabileceğini ve bu süreçten sonra Türkiye’ye başka yatırım araçlarının da geleceğini belirtti. Türkiye’de 750-800 bin civarında yeni istihdamın yaratılması gerektiğini söyleyen Özyeğin, “bunun için de ekonominin yüzde 5’ten fazla büyümesi gerektiğini, insanlarımızı da öyle eğitmeliyiz ki Avrupa’da da iş bulabilecek hale gelsinler” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)