BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzyeğin hangi şirketini satıyor?----

Özyeğin hangi şirketini satıyor?

Özyeğin hangi şirketini satıyor?
25 Mayıs 2012 - 15:28 www.finansgundem.com

Özyeğin’in ön önemli özelliklerinden biri kurduğu veya satın aldığı bir şirketi zamanı geldiğinde elinden çıkarması. Özyeğin, şimdi de..

Fiba Grubu’nun patronu Hüsnü Özyeğin, çok yönlü bir girişimci. Bankacılıktan enerjiye, turizmden perakendeye birçok sektörde yatırımları var. Liman işletmeciliğinde de faaliyet gösteriyor...
Hatırlanacağı gibi Özyeğin, İstanbul Ambarlı’da bulunan Kumport Limanı’nı, denizcilik sektöründe birçok yatırımı bulunan Turkon Holding’le birlikte 2007 yılında 255 milyon dolara satın almıştı. Özyeğin, bir yıl sonra Turkon Holding’in patronu Metin Kalkavan’ın hisselerini de satın alarak limanın tek sahibi olmuştu.
Genel kargo, konteynır ve Ro-Ro hizmetleri veren liman, Fiba Holding tarafından satın alındıktan sonra büyütüldü. İstanbul’da kum ticareti yapan esnafın bir araya gelerek oluşturduğu Kumcular Kooperatifi tarafından 1994 yılında kurulan Kumport’un şu anda 400 bin metrekare terminal sahası var.
Özyeğin, Kumport’u satıyor mu?
Girdiği tüm işlere her zaman ticari yaklaşan Özyeğin’in ön önemli özelliklerinden biri de kurduğu veya satın aldığı bir şirketi zamanı geldiğinde elinden çıkarması. Bunun birçok örneği var. Bize gelen bilgilere göre Özyeğin, Kumport’u da satmak için harekete geçmiş. Hatta Körfez ülkelerinden bazı yatırımcılarla pazarlıklara başlandığı söyleniyor.
Para Dergisi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)