Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 260 bin 491 mikro işletmenin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kredilerinden istifade ettiğini belirterek, "260 bin 491 mikro işletme kredisini aldı kullandı. Bunun toplam bedeli, 6 milyar 381 milyon lira." dedi.
Bakan Özlü, A Haber kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Türkiye nin balistik füzeler yerine seyir füzeleri üzerinde çalıştığını anlatan Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun da (TÜBİTAK) bu konuda yürüttüğü faaliyetlerin devam ettiğini söyledi.
Özlü, yerli otomobil projesinde, özel sektörün önde olduğu, devletin alttan desteklediği bir model değişikliğine gideceklerini belirtti. Şu ana kadar 5-6 firmayla görüştüklerini bildiren Özlü, 2019 yılında otomobilin sokaklarda olmasını hedeflediklerini kaydetti.
'Şili ile ortak program yürütebiliriz'
Antarktika da kurulacak "Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü"ne değinen Özlü, 2017 yılının sonu ve 2018 in başında iki sefer daha gerçekleştirileceğini açıkladı. Türkiye nin Antarktika da danışman ülkeler statüsüne geçmek için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özlü, "Gereken şartları yerine getirmek için çalışıyoruz. Örneğin bugün ulusal araştırma programını hazırlıyoruz ve yine burada bize iş birliği teklif eden ülkeler oldu, bunlar o bölgede faaliyet gösteren İngiltere, Arjantin ve Şili gibi ülkeler. Onların orada üsleri var kendileri çalışıyorlar. Tabii bu programları yürütmenin bir mali yükü var, araştırmaların müştereken yapılması, bu maliyetlerin paylaşılması daha maliyet etkin hale getirilmesi noktasında daha uygun olarak düşünülüyor. Biz de bu ülkelerle önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Şili ile ortak program yürütebiliriz." diye konuştu.
30 bin KOBİ kredisini almadı
Özlü, bugüne kadar 260 bin 491 mikro işletmenin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kredilerinden istifade ettiğini belirterek, "260 bin 491 mikro işletme kredisini aldı kullandı. Bunun toplam bedeli, 6 milyar 381 milyon lira. Yaklaşık 30 bin civarında KOBİ de bugüne kadar bu kredilerden kullanmaya hak kazanmış olduğu halde, kullanım için bir girişimde bulunmadı, demek ki ihtiyacı yok. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor ve örneğin bugün itibariyle 14 bin 372 KOBİ nin de bankada parası hazır, bunu kullanacaklar. Biz 11 milyar liralık bir paket açıklamıştık, bunun 6,3 ü kullanıldı, henüz daha kullanılmayan 5 milyarlık bir paket söz konusu. Bunu da önümüzdeki günlerde işletmelerimizin kullanmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.