<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖzince'den sektörle ilgili itiraf----

Özince'den sektörle ilgili itiraf

Özince'den sektörle ilgili itiraf
03 Mart 2014 - 07:21 www.finansingundemi.com

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, kredi imzalarken 6 ay öncesine göre imzasını ‘bin defa daha fazla’ kaygıyla düşünerek attığını söyledi

Fortune Türkiye’nin son sayısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özince, Türkiye’nin bu durumunu sürdürmesi halinde önümüzdeki 1.5-2 yılı kaybedeceğini ileri sürerek, “Gerek bu yıl, gerekse gelecek yılki büyümenin son 10 yılın en düşük oranlarında gerçekleşeceği kanaatindeyim. Bir yıl önce Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında en iyisi olarak görülüyordu. Falcılığa gerek yok, ne yapılması gerektiği belli. Yönetimimiz gereğini yapmalı” diye konuştu.

‘En umulmadık dönem’

Ersin Özince, Türkiye siyasetinde yaşanan sorunların ekonomiye yansımasının kötü olduğunu belirterek, “2001 krizinden sonra en ummadığımız dönemi yaşadığımız düşünüyorum. Bırakın kalıcı veya sıcak dış yatırımcıyı, yerli yatırımcıyı dahi çok ciddi tereddütlere sevk ettiğimiz kanaatindeyim. İstikrar açısından güven esas faktör. Gerek ekonomi, gerekse siyaset konusunda performansımızın daha iyisini elde edebileceğini fakat bunu başaracak bir tavır içinde olmadığımızı düşünüyorum” dedi.

‘İstikrar sinyali verebilmeliyiz’

Seçim sürecine rağmen ‘güven telkin etmeyi, empatiyle yaklaşmayı seçersek’ Türkiye’nin hala ikna edici yönleri ve olanakları olduğuna dikkat çeken İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Özince şöyle devam etti:

“Güven bunalımı haricinde geri kalan unsurların hepsi yönetilebilir. Gerek finansal gerekse makroekonomik veriler dikkate alındığında iç borcun da dış borcun da sürdürülebilir olduğu kanaatindeyim. TL’nin değer yitirmesi Türk şirketleri üzerinde birçok yönden olumsuz etki yaratacak. Finans sektörü daha güçlü sermayedarlara sahip. Türkiye ana politikalarını sürdürürse onlar er ya da geç beklentilerini gerçekleştirecekleri düşüncesiyle sermaye desteklerini sürdürecekler. Türk bankacılık sektörünün mevcut finansmanların büyük bir bölümüyle ilgili bir sorunu olmaz. Her şeye rağmen faizin dünyada da Türkiye’de de ucuz olduğunu düşünüyorum.
Faiz en korktuğum şey değil, siyasi riski daha önemli görüyorum. Seçimler sonrasında Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine dair sinyaller verebilirsek, yönetebiliriz.”

'İmza atarken kaygılanıyorum'

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, kredi imzalarken 6 ay öncesine göre imzasını ‘bin defa daha fazla’ kaygıyla düşünerek attığını söyledi. Özince, “Hatta bazıları için bu riske girmeyelim, ortam bir belirginleşsin sonra bakalım diyorum” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek03 Mart 2014 17:10

    büyümedikleri için şubeleri ve portföyleri neden sıkıştırıyorsunuz.

  • bir bilen03 Mart 2014 10:48

    işte milli banka ancak ortam belirginleşince kredi verecek. sanki yabancı banka gibi değerlendirme. kardeşim sen türkiyeyi bilmiyor musun? diye sormak hakkımız.