Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye özelinde dövize olan talebi azaltmanın en iyi çaresinin Türk parasını değerlendirmeye çalışmakla olacağını belirterek, "Dövizle ne tasarruf yapmayı ne de borç almayı hiç kimseye önermem. Döviz geliri olanların dahi döviz borçlanmasını yaparken mutlaka bir finans uzmanına danışarak işini görmesinde yarar var. Halkımız açısından düşünürsek ,Türk lirasını almak zorundayız" dedi.
Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) tarafından Antalya'daki Su Otel'de "2017 Yılı Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı" düzenlendi.
Toplantıda, "Türkiye'nin Finansal Geleceği ve Gerçekleri" konulu konferans veren Özince, Türkiye'de çoğu kişinin bankalarla ilgili olumsuz düşüncelerinin bulunduğunu belirtti.
"TERAZİNİN BİR KEFESİNDE KREDİ VARSA ÖBÜR KEFESİNDE KAYNAĞIN OLMASI GEREKİR"
İnsanların "Arzu edilen krediyi vermiyorlar, hak ettiklerinden fazla faiz ve masraf istiyorlar. İstediğimiz zaman istediğimiz miktarda parayı vermiyorlar." diye sitem ettiklerini aktaran Özince, terazinin bir kefesinde kredi varsa, öbür kefesinde kaynağın olması gerektiğini vurguladı.
Bankacılık sektörünün küçük olduğunu, ayrıca çok fazla düzenlemeler bulunduğuna işaret eden Özince, Türkiye'deki bankaların çoğunu ticari bankaların oluşturduğu ve kısa vadeli finansman yaptığını kaydetti.
Özince, eskiden uzun ve orta vadeli kredi verecekleri zaman Merkez Bankasının kendilerine kaynak sağladığını anımsattı.
Konuşmasının ardından, soruları yanıtlayan Özince, Bitcoin'in asıl para birimi olup olamayacağı yönündeki soru üzerine, böyle bir şeye itibar etmenin zor olduğunu ifade etti.
"BENİ ENFLASYON ARTIŞI ENDİŞELENDİRİYOR"
"Dolar ve avrodaki artışı neye bağlıyorsunuz? Borçlanan iş adamlarının geleceğini nasıl görüyorsunuz?" sorusunu da Özince, şöyle yanıtladı:
"Bir mala talep olursa onun fiyatı artar. Bu konuda başka bir izaha ihtiyaç yok. Talep neden artar incelediğiniz zaman tamamen düz mantıkla izah edebileceğimiz nedenlerle artar. Türkiye özelinde dövize olan talebi azaltmamızın en iyi çaresi, Türk parasını değerlendirmeye çalışmakla olur. Dövizle ne tasarruf yapmayı ne de borç almayı hiç kimseye önermem. Döviz geliri olanların dahi döviz borçlanmasını yaparken mutlaka bir finans uzmanına danışarak işini görmesinde yarar var. Halkımız açısından düşünürsek, Türk lirasını almak zorundayız."
Cumhuriyetin ilk dönemlerinden itibaren insanların kumbarayla damlaya damlaya para toplayıp, Türk lirası kaynaklarıyla işini görmeye çalıştığına değinen Özince, "Benim tavsiyem Türk lirasıdır. Dövizin, gayrimenkulün, çeşitli tüketim gereçlerinin fiyatlarının artmasından ben de vatandaş olarak son derece rahatsızım. Kur artışlarından çok, beni enflasyon artışı çok endişelendiriyor." diye konuştu.
Özince, ayağını yorganına göre uzatanın hiçbir probleminin olmayacağını bildirdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.