BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖZEN’İN YANINDA SEYAHAT EDEN GAZETECİ KİM? ----

ÖZEN’İN YANINDA SEYAHAT EDEN GAZETECİ KİM?

ÖZEN’İN YANINDA SEYAHAT EDEN GAZETECİ KİM?
02 Haziran 2009 - 16:20 www.finansgundem.com

Bir gazeteci hem de piyasanın en iyi finans muhabiri olduğunu söyleyen bir yönetici uçak yolculuğunda Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in yanına oturdu. Bunu da derginin finans editörünün köşesine taşıyıp haberleştirdi.

İşte Ekonomist Dergisi'nden Kayhan Öztürk'ün köşesinde yer alan yazı. Geçen pazartesi günü kardeş dergi Capital ili birlikte oluşturduğumuz KOBİ Platformunun ikinci toplantısını Denizli’de düzenledik. Toplantının konuşmacısı da Garanti Bankası’nın genel müdürü Ergun Özen idi. Toplantıya katılan yayın yönetmenimiz Talat Yeşiloğlu, Denizli’ye gidiş ve dönüşte Özen ili birlikteydi. Sohbetler ve toplantıları birleştirdiğimizde iş dünyasına önemli mesajların ortaya çıktığı dikkat çekiyor. En önemlilerini sıralıyoruz: 1) iç borçlanmada Hazine, kredi piyasasına rakip olarak geri döndü. Hazsine'nin borçlanması çok önemlidir. Geçmiş yıllarda borcu yüzde 74’lerle çeviren Hazine'nin şimdi oranı yüzde 104’lere kadar getirebileceğini tahmin ediyoruz. Bu BORÇLANMAYI FİNANSE ETMEK ZORUNDAYIZ. Bankalar da Hazine’ye borç verecek. Bireyler de şirketler de. Aksi takdirde bunun faturası çok ağır olur. Bunu unutmayalım. 2) Borçlanmanın arttığı bir yerde faizlerin yukarı itilmesi kaçınılmaz. Kısa sürede olmasa bile 2010’a doğru ve başında faizlerin yükselmesi kuvvetle muhtemeldir. 3) Güçlü bir bankacılık, krizden çıkış için büyük bir şanstır. Sermayemiz var, likiditemiz var. Kredi kullandırmaya da hazırız. Büyük bankalarda ortalama 2-2.5 milyar dolarlık likidite var. 2001 krizinden büyük dersler çıkardık. 4) Kısa bir süre önce sendikasyon kredimizi yeniledik. Yurtdışındaki sermaye piyasalarında iyileşme yok. Geçmiş yıllarda yurtdışından alıp, sizlerin yatırımları için sağladığımız 5-10 yıl vadeli kaynakları yeni dönem için unutun. Biz de unuttuk. 5) Faizlerin yüksek olmasından yakınılıyor. Amerikalı ortağımız GE, en yüksek ratinge sahip şirketlerden biri. Ama o da yüzde 6-7 gibi faizle borçlanıyor. Hazinemiz, son Eurobond tahvillerinde yüzde 7 ile borçlandı. Faizin yüksek olduğunu kabul ediyorum ama indirim zaman alacak. Güven arttığı sürece faizlerin ineceği yer vardır, bunu unutmayalım. Finans Gündem'in Notu: Kim kime ne mesaj veriyor. İlk mesaj Garanti Bankası genel müdür yardımcıları ile çalışanlarına veriliyor. "Ben sizin genel müdürünüzle aynı uçakta yan yana seyahat ediyorum" İkince mesaj Ergun Özen'e: "Sizin her yerde anlattığınız hatta tüm bankacıların anlattığı ve son olarak da Türkiye Bankalar Birliği'nin 52'inci genel kurulunda verilen mesajlar aslında aynı. Ama onlar haber olmadı yani aynı içerikte olmasına karşın sizinkileri bu köşeye aktarıyorum. Neden: Diğer yolçulukta da yine yan yana oturalım diye. Üçünçü mesaj diğer genel müdürlere: Anlattıklarınızın bu köşede haber olmanız için yayın yönetmenimizin uçakta yanınıza oturması lazım. Yoksa basın toplantılarında anlatıklarınız haber olmaz.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)