BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Özel okullarda zam tartışması: Fiyat artışı ne kadar olacak?----

Özel okullarda zam tartışması: Fiyat artışı ne kadar olacak?

 Özel okullarda zam tartışması: Fiyat artışı ne kadar olacak?
10 Ocak 2024 - 08:35 www.finansgundem.com

Özel okullarda yeni dönemde ortalama yüzde 60 zam bekleniyor. Ancak erken kayıt yapan bazı okullar bunun çok daha fazlasını uyguluyor.


Erken kayıt dönemi başladı, çoğu özel okul 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlarını açıkladı. Henüz resmi bir oran gelmedi ancak hesaplamalar, yeni öğretim dönemi için zam oranının yüzde 60 olacağı yönünde. Ancak bunun iki katı fiyat uygulayan okullar da var.

NTV'nin haberine göre, özel okul temsilcileri ise yüzde 60 zammın, artan maliyetler nedeniyle yeterli olmayacağı görüşünde. Sektör temsilcileri, fiyat artışının en az yüzde yüz olması gerektiğini belirtiyor.

Veliler özel okul fiyatlarının denetlenmesini istiyor. Özel okul temsilcileri ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği zam oranında artan maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

Özel okullardan KDV farkı talebi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Ocak 2024 01:58

    KARMA EKONOMİ DENİLEN BU ÖZEL OLUK DA VAR DEVLET OKULU DA VAR ÖZEL OKULA EKONOMİK GÜCÜ YETMEYEN DEVLET OKULUNA GİDECEK KARMA SİSTEM KONUT KİRALAMADA DA OLMALI DEVLET/BAKANLIKLAR SADECE MENSUPLARINA/MEMURLARINA LOJMAN KİRAYA VERİYOR BELEDİYELER DE SOSYAL/PREFABRİK KONTEYNIR KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİ DİĞER VATANDAŞLARIMIZA KİRAYA VERSİN/ VERMELİDİR yoksulluk sınırı aylık 47 bin tl altında geliri olanlar seçimler öncesinde sosyal konutlar yapıp kiraya vereceği sözünü veren/açıklayan adaylara oy vermelidir

  • veliler10 Ocak 2024 10:22

    Özel okullar tefeci oldu. Milli eğitimdeki bozukluğu, dağınıklığı,yozlaştırılma ye ve değerler eğitimi altında yapılan zorlamaların veliler üzerinde yarattığı baskıyı lehlerine kullanma amacındalar.