BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel: Öcalan kürsüye gelmek zorunda değil----

Özel: Öcalan kürsüye gelmek zorunda değil

Özel: Öcalan kürsüye gelmek zorunda değil
25 Ekim 2024 - 20:43 www.finansgundem.com

CHP lideri Özel, "Öcalan konuşacak diye illa Bahçeli'nin de kullandığı, DEM'le ortak kullanıyorlar, o kürsüye gelmek zorunda değil. Öcalan bulunduğu yerden, imkan verilir, o çağrısını yapar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partililerle birlikte, terör saldırısının düzenlendiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'yi (TUSAŞ) ziyaret etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Özel, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Bugün ziyaret ettiğimiz kurum, Türkiye'nin göz bebeği bir kurum. Yaşanan süreçten dolayı hem sosyal medya üzerinden hem televizyonlarda çeşitli eleştiriler alınıyor. Bu konu önümüzdeki günlerde enine boyuna tartışılacak, güvenlik zafiyetiyle ilgili birtakım konular. Ama burada 17 bin kişinin çalıştığı bu kurumla ilgili şunu söylememiz lazım; hepimizi koruyan, sınırımızı koruyan, askerimizi koruyan, ordumuzu koruyan, hepimizin can güvenliğini sağlamak için gece- gündüz çalışan bu insanları koruyamadıysak hepimizin oturup bir düşünmesi, bir öz eleştiri yapması lazım. Elbette ki olayın sıcaklığı ortadan kalktıktan sonra hem Meclis eliyle hem de tüm yönleriyle araştırılacak" dedi.

'TESLİM OLMAMAK EN İYİ CEVAP'

Terör saldırısının TUSAŞ'ı boşuna hedef almadığını aktaran Özel, şöyle konuştu: "Bu hedef Türkiye'ye, 'Kendi uçağınızı yapıyorsanız, kendi uçak motorunuzu yapmak için bir azminiz varsa ve ülke olarak bunun arkasında duruyorsanız, ayağınızı denk alın' diyen bir dış kuvvet söylüyorsa, biz o dış kuvvete diyoruz ki 'Bizi yıldıramazsınız. Bu hedeflerden Türkiye'yi geriye bırakamazsınız.' Yok, içeride birileri burayı, bu stratejik hedefi seçerek ülkeye istikamet vermek veya birtakım olayların gelişimine engel olmak ya da yön çizmek istiyorsa, buna teslim olmamak, bunlara verilecek en iyi cevaptır.”

‘MİTİNG YAPILACAK’

CHP lideri, pazar günkü mitingle ilgili de şunları kaydetti: “Biz pazar gününe bir Yaşam Hakkı Mitingi koymuştuk. Ölen kadınlar, ölen bebekler, ölen çocuklar, yanan ormanlar, katledilen canlarla ilgili. Bu  hain saldırı yaşandıktan sonra dün o gündemle toplandık ve bir karar vereceğiz, mitingi iptal edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Dedik ki 'Etmeyeceğiz.' Biz pazar günü saat 14.30'da Beşiktaş Meydan'da olacağız ve hem teröre hem her türlü şiddete meydan okumak için oradayız. Tüm İstanbulluları, İstanbul'a erişim mesafesinde olan herkesi de bu kararlılıkla mitinge bekliyoruz. O mitingi siyasi bir miting olmaktan çok, korkuya karşı meydan okuma mitingi olarak görüyoruz."

'ERDOĞAN'IN YERİNE KONUŞAMAM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK elebaşının Meclis'ten bölücü terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapması yönündeki çıkışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yorumda bulunmamasını değerlendiren Özel, şöyle devam etti: "Sorunun muhatabı ben değilim. Uçakta gazeteci yokmuş bu soruyu sormamışlar. Ama mutlaka gazeteciler bu soruyu soracaklar ve Erdoğan'dan bir yanıt alacaksınız. Uçakta bu konuya değinmedi. Altını çizmişler hiçbir gazeteci bu soruyu sormadı. O gazetecilerin çocukları bir gün şöyle diyecekler; 'Benim babam eskiden gazeteciydi ve rahmetli babam.' Bir gün hepimiz öleceğiz. Çocuk da diyecek ki 'Rahmetli babam, rahmetli annem gazeteci', 'Kimdi' deyince, ismini söylediğinde, 'O gazeteci değildi' derler böyle yapılırsa. O yüzden gazeteciler gazeteciliğini yapsın, siyasetçiler siyaseti yapsın. Onun dışında değerlendirme; halkımızın, milletimizin bizim merakımızı giderecek olan, herkesin merakını giderecek olan ben değilim. Ben Erdoğan yerine konuşamam. O merakın giderilmesine katkı sağlayacak olanlar sizlersiniz."

'KAYA GİBİ KARŞISINDAYIZ'

Özel, Diyarbakır'da basın kapalı toplantıda söylediği iddia edilen, 'Şu an iktidarın karşısında olmak bize belki oy kazandırmaz ancak biz tarihin doğru tarafında olmuş olacağız' sözlerine yönelik soruya, şu yanıtı verdi:
"Arkadaşlar öyle bir şey yok. Öyle 'İktidarın karşısında olmak' der miyim arkadaşlar? Ben ana muhalefet partisi lideriyim ve iktidarın karşısındayım. Onları yenmek, iktidardan indirmek için gün sayıyorum, dakikalar sayıyorum. Böyle bir şey demem. 'O kapalı toplantıdan kötü niyetle yazılmıştır' demiyorum. Benzer bir cümle oldu. Şöyle söyleyeyim, iktidarın karşısında değil. 'Eğer biz Türkiye'ye barış getirecek, terörü bitirecek bir sürecin karşısında kısa vadeli beklentilerle durursak tarih önünde yanlış yapmış oluruz' dedik. Niye iktidarın karşısında olmayayım? Kaya gibi karşısındayız. Bizim karşısında durmadığımız şey, barış umududur. Karşısında durmadığımız şey, net olarak terörün bitmesi, silahların bırakılması umududur. Bu başka bir şey. İktidarın karşısında durmak, başka bir şey. Ayrıca şunu da söyleyeyim, yöntem olarak da oradan oraya bir parti siyasi yankesicilik umuduyla, 'Efendim Özgür Özel ülke vadetti' bir kelime sonra şunu söylüyorum; 'Bu ülkeyi Türklerle birlikte Kürtlerin de 86 milyonun kendini ait hissettiği bir ülke yapalım. Size devleti tam olarak benim gibi sahiplenmeyi teklif ediyorum' demek toprak teklif etmek demek midir? Teklif ettiğimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 86 milyon olarak sahiplenmek. Buna kim karşı çıkabilir? Yok, efendim Abdullah Öcalan'ın fikri, o fikir Sayın Bahçeli'nin fikri. Biz dedik ki; 'Ne yapılacaksa Meclis karar verecek.'

BAHÇELİ’YE YANIT

Sayın Bahçeli kendine özgü, çok tartışmalı bir şey söyledi ve bizim pozisyonumuz şu, çok net. Biz, 'Şehit ailelerinin ve gazilerin de yüzüne bakamayacağımız hiçbir sürecin içinde olmayız' dedik. Bu çok net. Biz barışı destekliyoruz, silah bırakmayı destekliyoruz. Ama Abdullah Öcalan'ı buraya getirme fikrinin sahibi Sayın Bahçeli'dir. Ona sorulması lazım. Bizim öyle bir fikrimiz yok. Ama biz, 'Tüm aktörlerin sözü kıymetlidir' diyoruz. Öcalan konuşacak diye illa Bahçeli'nin de kullandığı, DEM'le ortak kullanıyorlar, o kürsüye gelmek zorunda değil. Öcalan bulunduğu yerden, imkan verilir, o çağrısını yapar. Bu kadar basit bir meseleyi bir parti, siyasi yankesicilik yapacak, CHP'yi yıpratacak diye bu algı oyunlarına kimse alet olmasın. Bizim duruşumuz, pozisyonumuz nettir."

Özgür Özel'den 'FETÖ' açıklaması: Kurucusu öldü, örgüt ortadaÖzgür Özel'den 'FETÖ' açıklaması: Kurucusu öldü, örgüt ortada

 

Özgür Özel'den yenidoğan çetesi açıklaması: Canına okunmalıdırÖzgür Özel'den yenidoğan çetesi açıklaması: Canına okunmalıdır

 

Özgür Özel: Kapalı oturumda bilmediğimiz hiçbir şey söylenmediÖzgür Özel: Kapalı oturumda bilmediğimiz hiçbir şey söylenmedi

 

ETİKETLER :