Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'de fabrika çıkışlı otomobillerin yüzde 10'unu satın alarak sektöre hareket katan araç kiralama şirketleri, gayrimenkul sektörünü de canlandırdı. Her yıl yüzde 100 büyüyen araç kiralama sektörüyle otomobil alımına ayrılan paralar, yatırım için konuta gidiyor. Uzmanlar, bu gelişmede arabaların prim yapma özelliğinin giderek azalmasının etkili olduğunu söylüyor. Otomobili almak yerine kiralamayı tercih edenlerin elindeki nakit parayı, prim oranı yüksek olan emlak sektörüne yatırdığını söyleyen Corporent Kurucu Ortağı Barkın Pınar, kiralama şirketlerinin sadece otomotivi değil gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini söyledi. Pınar, "Otomobil satın almak yerine kiralamayı tercih edenlerin elinde para kalıyor. Sıcak parayı farklı bir yatırım için değerlendirmek isteyenlerin tercihi ise genellikle gayrimenkul sektörü oluyor. Birçok müşterimizden bu yönde geri dönüş alıyoruz" dedi.
KİRALAMA SEKTÖRÜ CANLI
En son, üç müşterisinin bu yöntemle ev sahibi olduğunu söyleyen Pınar, "Bizim sektör aynı zamanda gayrimenkule yeni bir finansman yöntemi getirmiş oldu. Çünkü arabalar eskisi gibi yatırım aracı olmaktan çıktı. Bu nedenle kiralama sektörü canlanıyor. Otomobile verilen para ise prim getiren gayrimenkul gibi yeni alanlara kayıyor" diye konuştu. Lüks otomobil kiralama işini Aralık 2014'te hayata geçiren Corporent'in kurucu ortağı Barkın Pınar, "Otomobil kiralama sektörünün ekonomiye katkılarının olduğu yadsınamaz bir gerçek. Araç satın aldığınızda toplu para ödüyorsunuz, bakımı, yağ masrafı, kaza riski bulunuyor. Kiralamada bu giderlerin hiçbiri yok. Kaza olursa kontağı kapatıp, yeni aracınızı alıyorsunuz. Kiralamayı tercih eden şirketler kira faturasını gider gösteriyor, bireysel tüketiciler ise sıcak paralarını gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendiriyor" dedi. Avrupa'da oldukça yaygın olan sektörün Türkiye'de yeni canlandığını vurgulayan Pınar, "Tüketiciler bu işten kazanç sağladıkça sektör daha da hızlı gelişecektir. Müşterilerimiz arasında konuta yatırım yapanlar var. Araç almak yerine kiralayarak nakit parasını eve yatırıyorlar. İleride daha fazla kâr sağlayacağına inanıyorlar" diye konuştu.
Otomobile verecekleri parayı peşinat yaptılar
Gürkan Deveci: Emlak ofisi sahibi 200 bin TL'ye BMV 520i satın almak yerine aylık 3.300 TL ödeyerek bu otomobili kiraladı. Parasını ise son dönemlerin en çok kazandıran bölgesi Kurtköy'de daire alarak değerlendirdi.
Murat Topalcı: Eczacı. Volkswagen Passat kullanıyordu. 157 bin TL'ye BMW 320i satın almayı planlarken aylık 2.600 TL ödeyerek kiralamayı tercih etti. Otomobil için ayırdığı finansman ile Beylikdüzü'nde 2 adet dairenin peşinatını ödedi.
Selim Kılıç: Avukat. Mercedes E220d AMG kiraladı. Kiraladığı otomobilin fiyatı 350 bin TL. Yatırımını Bağdat Caddesi'nde daire alarak yaptı.
İbrahim Acar/Sabah
İyi de 2,000-3,000 TL maaşlı adamın alacağı araba da anca 25-30,000 TL lik araba olur. Bunun da hesabını yapın bakalım, araba satın almayıp da evi nasıl alıyoruz?
zenginin parasını katlama sanatı, bizde kendi evimiz olsunda başımızı sokalım diye çalışamlım..düzene bak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.