Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul merkezli 10 ilde otomobil hırsızlarına yönelik düzenlenen "ŞASE-1" operasyonunda 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin depremde hasar gören otomobillerin benzerlerini çalarak motor ve şase numaralarını değiştirip sattıkları öğrenildi. Operasyonda ele geçirilen 45 otomobilin bulunarak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından 4 aylık takibin ardından operasyon yapıldı. Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle İstanbul, Ankara, Yozgat, Kayseri, Tokat, Diyarbakır, Adıyaman, İzmir, Samsun, Kırşehir illerinde daha önceden tespit edilen 17 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda 4'ü kadın 27 şüpheli gözaltına alınırken, şebekenin iki üyesinin ise başka suçlardan cezaevlerinde olduğu tespit edildi.
İstanbul, Oto Hırsızlık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin deprem hasarlı otomobilleri satın aldıkları daha sonra aynı model ve renkte otomobilleri çaldıkları ya da yurt dışından kiralayarak Türkiye'ye getirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin kullanılmayacak kadar hasarlı araçların motor ve şase numaralarını çalıntı araçlara geçirerek, sözde tamir ettirmiş gibi yaparak sattıkları öğrenildi. Operasyon kapsamında şüphelilerle birlikte ele geçirilen 45 otomobil sahiplerine teslim edildi.
Liderliğini daha önceden 7 suç kaydı bulunan Abdullah P.'nin şebeke içinde 6 yardımcısının bulunduğu, bunların çalıntı araç, ya da yurt dışından getirilen araçları bulma, hasarlı araçları bulmak, otomobilleri pazarlamak gibi görevleri olduğu öğrenildi.
Şüphelilerle birlikte satın aldıkları deprem hasarlı kullanılmaz durumda olan otomobillerin fotoğrafları da ele geçirildi. Fotoğraflarda otomobillerin hurda oldukları ancak kayıtlarında hasarlı olarak gözüktükleri belirtildi. Şüphelilerin bu araçların sadece motor ve şase numaralarını alarak, çalıntı araçlara taktıkları öğrenildi.
Yapılan soruşturmada şüphelilerin otomobilleri şebekenin kadın üyeleri adına kayıt ettirdikleri bu yöntemle dikkat çekmemeye çalıştıkları belirlendi. Bir kadın çete üyesinin 1 yılda 30 otomobili üzerine alarak satışını yaptığı tespit edildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler hakkında kaçakçılık, örgüt kurup üye olmak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlarından işlem yapıldığı belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Otomobil hırsızlarına operasyon
’Gizli anahtarla’ otomobil hırsızlığına emsal karar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.