Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ojer Telekomünikasyon (OTAŞ), sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin devir işlemini tamamladı. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada OTAŞ'ın sahip olduğu, Türk Telekom'un sermayesinin yüzde 55'ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamının OTAŞ'a kredi veren bankaların tamamının doğrudan veya dolaylı ortak olacakları Levent Yapılandırma Yönetimi AŞ'ye (LYY) devrinin gerçekleştiği ifade edildi.
Hisse devri sonrası Türk Telekom'un ortaklık yapısı ise şu şekilde değişti:
AKBANK, GARANTİ VE İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA
OTAŞ'ın, Türk Telekom hisselerini devrettiği Levent Yapılandırma Yönetimi'ne ilişkin Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'dan da peş peşe açıklamalar yapıldı. KAP'ta yer alan açıklamalarda, LYY'ye Akbank'ın yüzde 35,5598 oranında, Garanti'nin yüzde 22,1265 oranında, İş Bankası'nın ise yüzde 11,5972 oranında iştirak ettiği bilgileri yer aldı.
TÜRK TELEKOM YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DEĞİŞTİ
Hisse devrinin tamamlanmasının ardından, Türk Telekom Üst Yönetimi'nde de değişiklikler yaşandı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olan Mohammed Hariri, Cenk Serdar, Faisal Mohammed I Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh'd Kanafani, şirketteki tüm görevlerinden istifa etti.
İstifa eden üyelerin kalan görev sürelerini tamamlamak üzere, Hariri'nin yerine İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ın, Serdar'ın yerine Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin'in, Kanafani'nin yerine ise Akbank Teftiş Kurulu Başkanı Eyüp Engin'in atanmasına karar verildi. KAP'ta yer alan açıklamada, atama kararlarının şirketin ilk genel kurul toplantısında onaya sunulacağı ifade edildi.
TÜRK TELEKOM OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL'A GİDİYOR
Tüm bu gelişmeler ışığında, Türk Telekom'un 25 Ocak 2019 tarihinde, Olağanüstü Genel Kurul'a gideceği duyuruldu.
TT’un halka açık kısmı %14 civarında.Bankalar borsadaki bu hisseleri de satın alıp emsallerinin seviyesine çıkardıktan sonra, MORGAN STANLEY gibi bir yatırım bankasına müşteri bulması için yetkilendirme yapacaklardır.Aslında KATAR’lılar elde para satın alacak Türk Varlığı arıyorlar.Bakalım nasıl bir yol izlenecek.Ne diyelim;Geleceği parlak olan TT’nin bahtı da açık olsun.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.