Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin dijital dönüşüm sürecinde "yapay zeka" uzmanlarının da yer aldığı "Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu"nda yatan bakımlarla ilgili bilgileri yanıtladı.
Ülkede bulunan ülkelerin tüm birimleriyle birlikte yapay zeka geçme kullanımı konusunda hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Ersoy, "ÖSYM olarak devletimizin çerçevesini oluşturan yapay zekayı sınav sorularının hazırlanmasından sınav bölümlerina kadar aktif bir şekilde kullanacağız." dedi.
Bu yeteneği yürüttükleri çalışmaları anlatan Ersoy, ilgili daire başkanlarının ve Türkiye'deki değerlendirme ve değerlendirme bölümlerinin yer aldığı Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu'nun yapay zeka kapasitesinin ayrılmasını bildirdi .
ÖSYM'de özellikle geniş alanda yapılan sınavlarda yapay zekanın kullanımına yönelik saldırganlar sürdüğünü belirten Ersoy, şöyle devam etti:
"ÖSYM olarak dil alanında yeni sınavlar yapmaya hazırlanıyoruz. Yapay zeka laboratuvarı özellikle dil sınavlarından karıştırmaz. Öncelikle bu sınavların değerlendirilmesinde yapay zeka kullanımı söz konusu. Bu alanda doğal dil işleme, makine öğrenmesi gibi ÖSYM'ye ait yapay zeka teknolojilerini dil sınavlarında kullanmayı hedefliyoruz. Ar -Ge birimimiz, dil sınavlarının ardından yapay zekayı tüm sınavlara uyarlayacak."
"İnsan faktörü her zaman olacak"
Bayram Ali Ersoy, yapay zekayı, sınav değerlendirmenin yanı sıra sınav sorularının aşamalarının da kullanabileceklerine vurgu yaparak, şu açıklamayı yaptı:
"Yapay zekayı toplayacak; daha sonra uzmanlarımız ve davet ettiğimiz hocalar, bu soruların özgünlüğü, benzerliği ve orijinalliği, doğruluk testlerini paylaşırlar. Sonuçta bu bir süreç. Bu makine öğrenmesi, doğal dil işlemeyle gelişecek bir süreç. Yoksa yapay zeka ile öğretilen her otomatik olarak "Bizim için işlerin kolaylaştırılması, verimliliği, zaman kullanımı ve insan kaynağı, soru yazarının ortaya çıkardığı yapay zekanın önemli bir nedeni olacak."
Sınav parçalarının büyüklüğü da kullanılacak
Ersoy, sınav çiçeklerinin sınıflandırılmasında da yapay zekayı kullanacaklarını hatırlatarak, "Detaylı olarak sınıflandırılabiliriz ama tüm sonuçlar elde edilen bir sistemle sınav seçeneklerinin sağlıklı bir şekilde kapasitede yapay zekayı kullanacağız. Adayların atanacağı okulların belirlenmesinde, bölgesel görevlendirmesinde, sınav görevlilerinin görevlerinde, iklime göre okulların seçimi zekayı kullanmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.
ÖSYM Başkanı Ersoy, yapay zeka çalışmalarında makine ile insanların dikkatli bir şekilde toplanmalarını sözlerine ekledi.
ÖSYM Başkanı Ersoy: Tüm Türkiye'ye e-Sınav'ı yayacağız
ÖSYM Başkanı Ersoy: KPSS'nin sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak
ÖSYM'nin YKS için yürüttüğü yüksek güvenlikli sınav operasyonu görüntülendi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.