Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, 10 binlerce kişinin yaralandığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde bulunan 36 organize sanayi bölgesi (OSB) üretimde direnmek istiyor. Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan iki OSB’de 11 fabrika yıkılırken ayakta kalan fabrikalarda ise elektrik, doğal gaz ve su kesintileri nedeniyle üretim aksıyor. Nurdoğan Arslan Ergün'ün Dünya'daki haberine göre bilanço şimdilik tam bilinmese de OSB’lerde çalışanların bölge insanı olması nedeniyle yaşanan kayıplar, üretimde iş gücü kaybını da beraberinde getirdi.
Doğalgaz ve elektrik kısıtlaması olmayan Diyarbakır OSB’de ise şimdilik üretim devam ediyor. Diğer yandan tüm OSB’ler bölge halkına yardım için seferber oldu. “Önceliğimiz can” diyen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, tüm OSB başkanlarıyla online toplantı yaparak bölge için teyakkuza geçtiklerini belirtti. Kütükçü, “Mağdur olan vatandaşlarımız için tetikteyiz. Tüm OSB’lerimiz teyakkuz halinde. Bölgeden gelen talepleri karşılamak için koordinasyon merkezi kurduk. 90’dan fazla TIR yola çıktı. Önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz, bölgeye gönderilen yardımlar yerine ulaşıyor mu, organizasyon eksikliği var mı onu konuşuyoruz” bilgisini verdi.
Depremden etkilenen 10 ilde 57 OSB bulunduğunu ve ancak bunların 36’sının üretim yaptığını açıklayan OSBÜK Başkanı Kütükçü, “İki OSB’mizde, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki Türkoğlu OSB’mizde toplam 11 binanın yıkıldığını tespit ettik. Adıyaman’da yıkım daha fazla. Hasar gören binalarımız var ama bunlar dışında OSB’lerimizde başka bir göçük bilgisi henüz almadık. Küçük hasarlar var. OSB’lerimizde can kaybı bilgisi gelmedi. Bu da sevindirici” dedi. Bölgede üretim yapılan 36 OSB’nin toplam istihdamın yüzde 21’ini karşıladığını kaydeden Kütükçü, depremden etkilenen bölgedeki istihdam sayısını 537 bin olarak açıkladı.
İş dünyası yardımlarda yarışıyor
Yardım gemileri İstanbul ve İzmir'den yola çıktı
MÜSİAD, Gaziantep binasını depremzedelere açtı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.