Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın devlet okullarında sıkça gündeme gelen paralı sınıf iddialarıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığına ilişkin açıklamasına rağmen “paralı sınıf” ihbarları gelmeye devam ediyor. İstanbul Ümraniye Atakent’te bulunan Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, okulun paralı eğitime geçtiğini öne sürerek, 3 bin TL’ye özel sınıfların açıldığını dile getirdi. Eğitimde çifte standart uygulandığını belirten bir veli, “Çocuğumun not ortalaması yüksek olduğu halde benden özel sınıf için 3 bin TL istediler. Benim de ekonomik durumum iyi olmadığı için ödeyemedim. Taksitlendirme istedim ama yapmadılar. Özel sınıfın olması çocuklar arasında kötü bir rekabet oluşturdu” dedi.
‘EZİK SINIFI'
Okulda İngilizce ağırlıklı paralı sınıfların olduğunu kaydeden başka bir veli de, “Veliler bir kereye mahsus 3 bin TL veriyor. Bir dahaki yılda ise bu özel sınıftaki çocuklardan 900 TL kitap parası alıyorlar. Özel sınıfa okulun en iyi hocaları giriyor. Devlet okulunda paralı özel bir sınıfın olması kabul edilemez. Çocuklarımız sorunlar yaşamaya başladı. Çünkü özel sınıfta okuyan öğrencilere hocalar daha iyi davranıyor. Çocuklar arasında ‘ezik sınıftasınız’ diye kavgalar çıkıyor. Kısacası Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda parayı veren düdüğü çalıyor” diye konuştu.
Okul yönetimi ise 3 bin lira karşılığında özel sınıfların açıldığını doğrulayarak uygulamayı savundu. Bir yönetici, MEB’in verdiği ödeneğin okulun masraflarını karşılamaya yetmediğini, okullarında ek gelir elde etmek için bu yola başvurduklarını aktardı.
Öte yandan, mahalle sakinlerinden Bulut Can Okuducu, “Okul yapıldığı günden beri alt katta su var. İnşaat firması tarafından okul, arazi tam olarak araştırılmadan dere geçen araziye yapıldı. Yağışlı havalarda en alt kata su basıyor. Su ve nem yüzünden asansörün halatları pas tutuyor. Mahallenin bir bölümünden de eskiden su deresi geçermiş. O su deresinin geçtiği hat üzerinde binaların altında da bu su var. Binaların altında bulunan su motorlarıyla bu sular atılıyor. Okulun altında su birikiyor bu da okulu çürütüyor. Bu durumu CİMER'e de bildirdim. Ama daha cevap gelmedi” dedi. (Cumhuriyet)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.