Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2022 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, OGM, 2022'de helikopter ve uçak alımı, haberleşme sistemi, yangın önleme tesisi, havza rehabilitasyon çalışmaları, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, mera ıslahı ve fidan üretimi gibi çeşitli proje faaliyetleri için 4 milyar 36 milyon 646 bin lira kaynak kullanacak.
Ayrılan kaynağın yaklaşık 2 milyar 726 milyon lirası devam eden projelerde, 1 milyar 280 milyon lirası yeni projelerde ve 30,4 milyon lirası etüt projelerinde kullanılacak.
Ormancılık yatırımlarında en yüksek payı 2,4 milyar lirayla helikopter ve uçak alımı projesi aldı. Söz konusu payın 2 milyar lirasının döner sermayeden karşılanması planlanıyor.
Fidan üretimi için 209 milyon harcanacak
Ayrıca 60 ilde uygulanacak orman koruma ve yangınla mücadele çalışmaları kapsamında da 107 milyon lira harcama yapılacak. Söz konusu ödenek, 1250 fotokapan, 294 su tankeri, 58 havuz ve gölet, 500 kilometre yangın önleme tesisi, 250 telsiz, 30 laboratuvar cihazı, 11 kamera ve haberleşme sistemi için harcanacak.
Tüm illeri kapsayan ağaçlandırma çalışmaları için bu yıl 151 milyon 839 bin lira kaynak aktarılacak. Bu kapsamda da 9 bin hektar alanda ağaçlandırma, 51 bin hektar alanda bakım, 37 bin 310 hektar alanda rehabilitasyon ile bakım çalışmaları yapılacak.
Ormancılık alt yapısı ve üretimi makinesi alımı için de 543 milyon 872 bin lira harcama yapılması planlanıyor.
Söz konusu ödenekle 134 cihaz, 95 arazöz, 5 yangın yönetim aracı alınacak ve 7 bin kilometrelik yeni orman yolu çalışması yapılacak. Bu çalışmalar 76 ili kapsayacak.
Fidan üretimi için ise 209 milyon 500 bin lira harcama yapılacak. Bu harcamayla fidan üretiminin yanı sıra fidan söküm makinesi, 10 römork, 2 soğuk hava deposu, 43 sulama sistemi ve 4 traktör gibi çeşitli teçhizat sisteminin alımı da yapılacak.
Fidan üretimi için yapılacak ödemenin 200 milyon lirasının döner sermayeden yapılması planlanıyor.
Erozyonla mücadele
OGM, fidan dikimi, yangınlarla mücadele ve rehabilitasyon gibi çalışmaların yanı sıra erozyonla mücadele kapsamında da çeşitli çalışmalar yapıyor.
Kurum bu yıl erozyonla mücadele ve toprak muhafazası için 150 milyon lira ödenek ayırdı. OGM, bu ödeneği 10 hektar alanda çığ kontrolü, 97 bin 150 hektar alanda erozyon kontrolü ve bakımı, 10 bin hektarda mera ıslahı ve 16 bin 370 hektar alanda yapılacak çeşitli çalışmalar için harcayacak.
Orman yangınları ile mücadele için uçak ihalesi başlatıldı
Tüm partiler birleşti 'bal ormanı' kurtuldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.