BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOrman yangınları 2.Dünya Savaşı mühimmatını tehdit ediyor----

Orman yangınları 2.Dünya Savaşı mühimmatını tehdit ediyor

Orman yangınları 2.Dünya Savaşı mühimmatını tehdit ediyor
27 Ağustos 2018 - 15:10 www.finansgundem.com

Berlin'in güneybatısında geçen perşembe günü başlayan orman yangını Alman başkentinin etrafındaki ormanlara gömülü olan eski Dünya Savaşı mühimmatını tehdit ediyor

Almanya orman yangınlarıyla boğuşuyor. Ülkenin başkenti Berlin'de geçen perşembe günü başlayan orman yangını nedeniyle birkaç köyün tahliye edildi. Yerel avukat Christian Stein'e göre, 500 futbol sahası büyüklüğünde olan yangın, 2.Dünya Savaşı'ndan kalan eski mühimmatı patlatmaya başladı. İtfaiyecilerin şüpheli bölgelere girmesine ise izin verilmiyor.

Brandenburg eyaletinin valisi Dietmar Woidke, gazetecilere verdiği demeçte, "Mühimmat çok tehlikeli ve bu yüzden ateşe yaklaşılamıyor" dedi.

Yangın Perşembe öğleden sonra başladı ve Treuenbrietzen bölgesindeki kuru çam ormanları boyunca, Brandenburg eyaletinin doğusundaki Berlin'in 50 kilometre (30 mil) dışına hızla yayıldı. Akşam vakti, yetkililer Frohnsdorf, Klausdorf ve Tiefenbrunnen köylerinden 500 insanı tahliye etti. 76 yaşındaki Anita Biedermann, “Böyle bir şeyle savaş sırasında dahi hiç karşılaşmadık” dedi. Vali Woidke, “Yangın büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Ama insanların mülkünü korumak için her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Geceleri, rüzgarlar dumanı başkente taşırken, burada bazı mahallelerdeki insanların pencerelerini kapalı tutmaları anons edildi. Bazı durumlarda duman kokusu o kadar kuvvetliydi ki kentin bazı sakinleri acil servislere gitti. Orman yangınlarıyla mücadele için 600'den fazla itfaiyeci ve asker getirildi birkaç yol kapatıldı ve yangına yakın bölgede yerel tren seferleri durduruldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)