Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı 'düşüncesizce' uyguladığı ekonomik yaptırımlarla "kendini ciğerlerinden vurduğunu" ve kaldırılmadığı takdirde de bu yaptırımların Avrupa ekonomisini yok etme riski taşıdığını dile getirdi.
Brüksel'in Moskova'ya yönelik yaptırımlarına karşı çıkan ve eleştiren Orban, devlet radyosuna verdiği mülakatta "Başlangıçta sadece kendi ayağımıza kurşun sıktığımızı düşünmüştüm ama şimdi Avrupa ekonomisinin kendi ciğerlerine kurşun sıktığı ve nefes nefese kaldığı açık" ifadelerini kullandı.
Ukrayna'nın yardıma ihtiyacı olduğunu ancak yaptırımların Rusya'yı zayıflatmadığını ve aylardır devam eden savaşa bir çözüm getirmediğini de belirten Orban, bunun daha ziyade Avrupa ekonomisine geniş çaplı zarar verdiğini belirtti ve Avrupalı liderlerin stratejilerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi.
Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Avrupa'ya gaz arzı hayli azaldı ve yakıt maliyetleri yükseldi. Bu da AB ülkelerini tedarik yollarını çeşitlendirmek için çabalamaya itti.
"Yaptırımlar Ukrayna'ya yardımcı olmuyor, Avrupa ekonomisi için kötü ve böyle devam ederse Avrupa ekonomisini öldürecekler. Şu anda gördüğümüz şey dayanılmaz." ifadelerini kullanan Macar Başbakan, tepkisini şöyle sürdürdü:
"Brüksel'de liderlerin yanlış hesap yaptıklarını, yaptırım politikasının yanlış varsayımlara dayandığını ve (stratejinin) değiştirilmesi gerektiğini kabul edecekleri gerçek zaman gelmeli."
Macaristan'da hükümet Avrupa'daki arz kesintileri ve artan enerji fiyatları nedeniyle "enerji acil durumu" ilan etmişti.
Budapeşte yönetimi, yeterli arzı sağlamak için yerli enerji üretim kapasitesini arttıracağını da duyurmuştu.
Fosil yakıtlarda büyük ölçüde Moskova'ya bağımlı olan Macaristan, geçtiğimiz yıl Rus devlet enerji şirketi Gazprom ile doğalgaz alımı için 15 yıllık bir anlaşma imzalamıştı.
Macaristan, petrolünün yaklaşık yüzde 65'ini ve gazının yüzde 85'ini Rusya'dan alıyor.
Kremlin: Petrol ambargosu küresel pazarı olumsuz etkileyecek
"AB zirvesinden Rus petrolüne ambargo kararı çıkmayacak"
Ukrayna savaşı AB ekonomisini nasıl etkiliyor? Petrol ambargosu uygulanacak mı?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.