BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOnun da sonu geldi mi?----

Onun da sonu geldi mi?

Onun da sonu geldi mi?
07 Temmuz 2011 - 10:28 www.finansgundem.com

İngiltere’de medya devi News of the World’ün ünlüler ve cinayet kurbanlarının telefonlarını dinlediği iddiası ülkeyi alarma geçirdi

İngiltere’de medya devi Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News of the World’ün (NoW), sansasyonel haberler için kraliyet ailesi, ünlüler ve cinayet kurbanlarının telefonlarını dinlediği iddiası ülkeyi alarma geçirdi. Son olarak 7 Temmuz 2005’te Londra metrosundaki bombalı saldırıda ölenlerin ailelerinin de dinlenmiş olabileceğinin ortaya çıkması, bardağı taşıran son damla oldu. Başbakan David Cameron iddiaları “korkunç” olarak nitelerken, parlamento da dün olağanüstü toplanarak skandalı görüştü. Birçok dev şirket ise gazeteye ilan vermekten vazgeçeceğini açıkladı. Büyüyen skandal, Murdoch’ın, yolun sonuna geldiği yorumlarına neden oluyor.
Aileler öfkeli
Skandala ilişkin başka bir iddia da NoW’ün, telefonları dinleyebilmek için polise rüşvet verdiği. NoW’ü bünyesinde barındıran News International’ın, 2003-2007 yılları arasında Genel Yayın Yönetmeni Andy Coulson’ın onayladığı ödeme bilgilerine dair e-postaları polise teslim ettiği, bazı polislerin de bunu doğruladığı aktarıldı.  Coulson daha sonra Başbakan’ın iletişim danışmanı olmuş ancak iddialar üzerine bu yılın başında istifa etmişti.  Öte yandan, NoW’ün, 2005’te Londra’daki terör saldırılarında ölen 52 kişinin ailelerinin telefonlarını ele geçirmesi için özel dedektif Glenn Mulcaire’i görevlendirdiği belirtildi. Önceki gün de Mulcaire’in, 2002’de kaybolan 13 yaşındaki Milly Dowler’ın telefondaki sesli mesajları dinlediği, mesajlardan bazılarının silindiği ortaya çıkmıştı. 2005’teki saldırıda oğlunu kaybeden Graham Foulkes saldırıdan sonraki bir hafta boyunca, oğulları David’den haber alabilmek için beklediklerini, telefonda dostlarıyla son derece duygusal konuşmalar yaptıklarını söyleyerek, “bir başlık için bunların dinlenmiş olabileceği düşüncesi, iğrenç” dedi.
Son gelişmeler üzerine,  Lloyds, Virgin Holidays, Renault, Marks&Spencer, Mc Donald’s ve Coca Cola gibi dev şirketler NoW’e reklam vermeyeceğini; EasyJet, Ford, Procter & Gamble, Tesco, Vodafone ve daha birçok şirket de soruşturmanın sonucunu beklediğini açıkladı. Başbakan Cameron, iddialara ilişkin  soruşturma başlatacağı sözü verirken, polis soruşturmasının bitmesinin beklenmesi gerektiğini ifade etti. Telekulak iddialarını, “İngiliz gazeteciliğine sürülmüş bir leke” olarak niteleyen muhalefetteki İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Miliband da NoW’ün editörü Rebekah Brooks’u istifaya çağırdı. Ancak Murdoch, Brooks’un görevinin başında kalacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)