BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Onların hesabı varsa..."----

"Onların hesabı varsa..."

Onların hesabı varsa...
05 Aralık 2013 - 23:49 www.finansgundem.com

​Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İlim Yayma Vakfı'nda açıklamalarda bulundu

İlim Yayma Vakfı'nın 40. yıl programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları:

-İlim Yayma için bir araya gelenlerin hedefi ne para pul ne mal mülktü. Onlar insan yetiştiriyorlardı. Bu 98 güzel insan hadisi şeriflerden yola çıkarak insan yetiştirme yeri tesis ettiler.
-Biz üniversite açtıkça bunu eleştirenler dahi oldu. Ne gerek var bu kadar üniversiteye dediler. Çok çok çileler çekerek bu günlere geldik. Ben İmam Hatip'e girmeden önce ve İlim Yayma'nın kurslarına gittiğim günleri hatırlıyorum. Onu okuduk. Daha sonra yurt binamıza kavuştuk. Orası İstanbul'un tek İmam Hatip'iydi. Şimdi ilçelerde dahi var. Bunların önüne geçmek gerekiyor dediler.

ONLARIN VARSA ALLAH'IN DA HESABI VAR
-Biz bu işi çözeriz dediler. Onların tuzakları varsa. O hesapların üstünde rabbimin üstünde de hesabı vardı. O hesap tecelli etti. Ve olan oldu. Hamd olsun sabırlıydık. Birilerinin sabırlı olmadığı açıktı. İlahi mesaj 22 yılda geldi. Kudret sahibi olan onu bir anda gönderebilirdi. İnsanın ruhen hazırlanması gerekiyordu. Bu işin psikolojisini çok iyi okumamız gerekiyordu. Birileri bize gelip o tür nasihatte de bulundu. İşte buyurun bir evlat olarak bir evlatları olan baba olarak da bunları yaşadık.

BUNU YAPANLAR VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZ
-Ben İmam Hatip mezunu olarak istediğim üniversiteye gidemedim. Çünkü bize yasaktı. Artık o döneme geldik. Ama bu iş onları rahatsız etti. Bunu da başardılar. Sabır sabır bir 28 Şubat oldu. O ara bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Bunun farkında olanlar var olmayanlar var. Bir nesil katledildi. Bunu yapanlar bu vebalin altından kalkamaz. 28 Şubat bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Bazıları rahatı görünce farklı bir duruma büründüler.

-Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var
- Kız çocuklarımız okullarında başörtüleriyle okuyamıyorlardı. Babayım ben. İki kızımı kendi ülkemde okutamadım. O zamanlarda biliyorsunuz, başörtüye 'füruat' diyenler de oldu. Bunları da gördük. Bunları da yaşattılar. Mesele incelik, hassasiyet. Bunlar çok önemliydi.

"BİZ OKUTTUK, BİZİM NEFERİMİZSİNİZ DEMEDİLER"
- Yatılı okulda, yurdumuzun imkanları neyse, onunla yetiniyorlardı ama işte o arkadaşların imdadına hayırseverler yetişiyordu. Çoğunun kim olduğunu ne biz bildik, ne de o ihtiyaç sahibi arkadaşlarımız bildi. Kendilerini hiç göstermediler. Sağ elleriyle verdiklerini, sol elleri hissetmedi. Verirken de hiçbir ayrım yapmadılar. 'Bu bizden, şu sizden' diye bir ayrıma çocukları asla tabi tutmadılar. 'Sizi biz okuttuk, siz artık bizim neferimizsiniz' demediler. İnsana, borsada işlem gören bir meta, üzerine yatırım yapılabilir bir finans aracı olarak asla bakmadılar. 'Buradan ne kazanırız?' hesabına girişmediler.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C AKIN06 Aralık 2013 01:55

    AÇIK KONUŞSANA KIZLARIN ÜNVERSTE SINAVINDA YETERLİ PUANI KAZANAMADIKLARI İÇİN TÜRKİYEDE OKUYANADILAR GERİSİ REKLAM PALAVRA YEMEZLER KONUY ARTIK DEĞİŞTİR BIKTIK YOSA PUANLARINI AÇIKLA

  • mustafa doğan06 Aralık 2013 00:58

    omzuna attığı ipin hesabını gece boyunca veremeyen hamal aklıma geliyor da bazılarının mezarına kamera yerleştirmek geliyor aklıma)))