BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖngör hangi işadamıyla ortak oldu?----

Öngör hangi işadamıyla ortak oldu?

Öngör hangi işadamıyla ortak oldu?
30 Nisan 2011 - 19:04 www.finansgundem.com

Garanti Bankası’nda 1991 - 2000 yılları arasında genel müdürlük yapan Akın Öngör hangi ünlü sanayici ile ortak oldu?

Ünlü bankacı Akın Öngör, sanayici Tezman ailesiyle birlikte tarım yatırımlarına başlıyor. Garanti Bankası’nda 1991 - 2000 yılları arasında genel müdürlük yapan Öngör, Türk bankacılık tarihinin ‘efsanevi’ isimleri arasında sayılıyor.

55 yaşında emekli olduktan sonra kendini hobilerine adayan Öngör, aslında tarım sektörüne uzak değil. 2000 yılında Manisa Akhisar’da kurduğu üzüm bağında ‘Selendi’ markasıyla şarap üretimine başlayan Öngör, zaman içinde bu işe milyonlarca dolar yatırdı, bağlarını genişletti. Üç üzümün karışımından ürettiği şaraplar, Türkiye’nin yanı sıra Körfez ülkelerinde de beğeniyle içiliyor.

Yüzde 70’i Tezmanların

Denizcilikten tekstile birçok alanda yatırımları bulunan sanayici Tezman ailesi ise tarım sektörüne yabancı... Tezmanların en bilinen markaları denizcilikte Tezmarin ve temizlik sektöründe ise Rest.

Bu ay Akın Öngör, Tezman Holding Başkanı Erol Tezman, eşi Tilda Tezman, oğulları Ralf Tezman ve Selim Tezman ‘Teras Tarım İşletmeleri’ adlı bir şirket kurdu. Şirketin yüzde 30’u Akın Öngör’e ait. Yeni şirketin başkanı Erol Tezman, başkan vekili ise Öngör oldu.

‘Halen araştırıyoruz...’

Akın Öngör yeni girişimle ilgili fazla ayrıntı vermek istemiyor. “Tarım yapacağız, nokta” diyor. Ancak ısrarımız üzerine, “Nerelerde tarım yapabileceğimizi araştırıyoruz. Bizim bağcılık çalışmalarımız ise ayrı olarak devam ediyor” diye ekliyor.

Organik tarım ağırlıklı yatırımlara yönelmesi beklenen şirketin faaliyet alanına “her tür tarım, hayvancılık, sebze - meyve üretimi, mandıra, çiftlik ve entegre tesis kurmak” giriyor.

Tarım ve hayvancılığın ‘tamamını’ kapsayan yeni şirketin merkezi olarak da Kasımpaşa’daki Tezman Holding seçildi. Akın Öngör, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Başkanlığı'nı da yürütüyor.

Serkan Arman/Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)