BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaOmikron Delta enfeksiyonlarını azaltabilir----

Omikron Delta enfeksiyonlarını azaltabilir

Omikron Delta enfeksiyonlarını azaltabilir
28 Aralık 2021 - 14:14 www.finansgundem.com

Güney Afrikalı bilim insanları tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Omikron korona virüs varyantı ile enfeksiyon, daha önceki deltaya karşı bağışıklığı güçlendirebilir ve ciddi hastalık riskini azaltabilir.

Güney Afrika merkezli Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü'nden Alex Sigal ve Güney Afrika Durbanlı Khadija Khan liderliğindeki yazarlara göre, Omikron'un yüksek oranda bulaşıcı olduğu ve bazı antikorlardan kaçabildiği gösterilmiş olsa da, semptomları aldıktan iki hafta sonra varyantın müteakip enfeksiyonlara karşı bağışıklığı 14 kat arttı.

Daha önce iki dozluk bir Pfizer Inc. ve BioNTech SE'nin Kovid-19 aşısının yanı sıra önceki bir enfeksiyon bulan Sigal, "Şanslıysak, Omikron daha az patojeniktir ve bu bağışıklık deltayı dışarı atmaya yardımcı olacaktır" dedi.

En son bulgular, Omikron ile enfekte olmuş birinin delta tarafından yeniden enfekte olma olasılığının sınırlı olduğunu ve ikinci bulaşıcı varlığını azalttığını gösteriyor. Omikron, Güney Afrika'nın dördüncü enfeksiyon dalgasında baskın varyant, rekor vaka sayıları sağlar ve hızla küresel olarak baskın tür haline geliyor.

Delta, Temmuz ve Ağustos aylarında ülkeyi baştan başa sardı ve rekor düzeyde hastaneye yatış rakamlarına ulaştı. Omikron'un sağlık hizmetleri üzerinde henüz böyle bir etkisi olmadı.

Biden'dan itiraf gibi 'Omikron' açıklaması!

 

'Omikron'da vaka sayısı artsa da hastaneye yatış azalıyor'

 

Fark etmek neredeyse imkansız: İşte Omikron'un ilk belirtisi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)