BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖmer Çelik: İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür----

Ömer Çelik: İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür

Ömer Çelik: İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür
12 Mayıs 2024 - 23:06 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığının ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamayla İsrail Dışişleri Bakanına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Bakanlık, aşırıcı İsrail hükümetinin soykırım politikalarının artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline geldiğini bildirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak, “İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür. O nedenle Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından rahatsız olmaktadır” açıklamasında bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilişkin sözlerini paylaşarak iftiralarda bulunmuştu.

Başkan Erdoğan’ın kararlı adımları İsrail’i rahatsız ediyor

Bakanlık, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail'in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail'in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde kararlı adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı asılsız iddialarla, saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur. Aşırıcı İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek Türkiye'nin bu haklı davayı savunacağı vurgulandı.

İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı: “İsrail Dışişleri Bakanı soykırım örgütünün sözcüsüdür. O nedenle Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından rahatsız olmaktadır. Cumhurbaşkanımız ve milletimizin sağduyusu sizi rahatsız etmeye devam edecek. İnsanlık vicdanı karşısında yenileceksiniz. Zalim, barbar ve kışkırtıcı siyasetiniz hukuk önünde mahkum olacak.”

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e sert tepki