<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÖlü ama evi yıkıldı!----

Ölü ama evi yıkıldı!

Ölü ama evi yıkıldı!
10 Haziran 2013 - 06:58 www.finansingundemi.com

Fatih'te riskli görünen ancak hissedarı ölü olduğu için yıkılamayan bina 3'te 2 çoğunlukla yıkıldı

İstanbul Fatih’te riskli olduğu tespit edilen ancak ölen bir hissedar nedeniyle üzerinde hiçbir işlem yapılamayan bina, kentsel dönüşümün verdiği ‘3’te 2 çoğunluk’ yetkisiyle yıkıldı. Bu karar miras davalarında emsal niteliği taşıyacak.İstanbul’da riskli olduğu tespit edilen ancak ölen bir hissedar nedeniyle mahkemeye taşındığı için üzerinde hiçbir işlem yapılamayan bina kentsel dönüşümün verdiği ‘3’te 2 çoğunluk’ yetkisiyle yıkıldı. Bu yöntemin uzun süren miras davalarında emsal niteliği taşıyacağı belirtiliyor.
MAHKEME YERİNE ÇOĞUNLUK
Fatih’teki Molla Gürani Mahallesi’nde bulunan 326 metrekarelik 4 katlı bir binanın birinci katındaki 55 metrekarelik dairenin 1/4 hissesine sahip şahıs üç yıl önce vefat etti. Bu süre içinde işlemlerin çözülmesi için aranan varisler de bir türlü bulunamadı. Mirasçısının belirlenmesi ve çok eski olan binanın yıkılarak yeniden yapılabilmesi amacıyla açılan dava ise hâkim değişikliği ve benzeri nedenlerle üç yıldır tamamlanamadı. Mirasçının belirlenmesine yönelik mahkeme sürecinin uzaması nedeniyle Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu’na göre işlemlerin sürdürülmesine karar verildi. Yapılan incelemenin ardından söz konusu binanın riskli olduğu belirlendi.
Riskli bina İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yıkıldı. 2/3 çoğunluğun aldığı kararın uygulanması amacıyla da 9 metrekarelik hissenin tüm hissedarlara engel olmasının önünü açmak amacıyla bu hissenin satış işlemlerine başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yerinde yapılan incelemeyle söz konusu hissenin kıymet takdiri yapıldı. Anlaşma sağlanan 2/3’lük maliklere 9 metrekarelik alanın satışı yapılarak belirlenen bedel bankaya yatırıldı. Böylece üç yıldan bu yana devam eden ve maliklerce herhangi bir işlem yapılamayan binanın hukuki problemi çözülmüş oldu.
Emsal niteliği taşıyacak karar
Bakanlık yetkilileri kentsel dönüşüm kapsamında getirilen 3’te 2 çoğunluk şartının önemine değinerek, “Kentsel dönüşümde anlaşma olmadan işlem yapılmıyor. Bu açıdan İstanbul’daki durum Türkiye genelindeki diğer sorunlu taşınmazlar için de uygulanabilir. Hissedarların anlaşarak binada işlem yapılması mirasçılar nedeniyle çözülemeyen davalarda emsal niteliği taşır” bilgisini verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)