BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOkula dönüş zamanı geldi: Dolandırıcılarına dikkat!----

Okula dönüş zamanı geldi: Dolandırıcılarına dikkat!

Okula dönüş zamanı geldi: Dolandırıcılarına dikkat!
06 Eylül 2024 - 17:06 www.finansgundem.com

Dolandırıcılar öğrencilerin okula dönmesini fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Dolandırıcıların okula dönüş döneminde kullanabilecekleri yöntemleri bilmekte fayda var


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Okul taksiti ödemek her zaman için streslidir. Bunun üzerine bir de ödenmemiş taksitler için aramalara maruz kalmak çok daha büyük bir strese sebep olabilir. Forbes’un haberine göre bu aramalar muhtemelen dolandırıcılardan geliyor.

Forbes’un haberine göre, ABD Fedaral Ticaret Komisyonu öğrencileri ve velileri arayan ve kendilerini okulun mali biriminden biri gibi tanıtan dolandırıcılar hakkında uyarılarda bulundu. Uyarıya göre arayanlar çocuğunuzun okulunda çalıştığını iddia edebilir ve faturaları ödemediğinizi söyleyebilir. Üstelik parayı hemen göndermezseniz çocuğunuzu sınıfta bırakmakla tehdit edebilir.

Aratan kişi tüm bakiyeyi ödeyene kadar öğrencinin derslere başlayamayacağını veya siz ödeme yapana kadar okuldaki kaydının beklemede olduğunu söyleyebilir.

Habere göre dolandırıcıların öğrencileri ve velileri hedef alan birçok farklı yöntemi bulunuyor

Öğrencileri hedef alan dolandırıcılar

Dolandırıcılar burslar, hibeler ve mali yardım hizmetleri gibi cazip teklifler için öğrencilere ulaşabilir ve kendilerini teklif veriyormuş gibi tanıtabilir. Ancak bu ‘harika tekliften’ yararlanmak ve hakkınızı ‘güvence’ altına alabilmeniz için kişisel bilgilerinizi vermenizi veya peşinat ücret ödemenizi isteyebilir. Bazen hibelerin veya diğer yardımların hemen yatırılabilmesi için banka hesap bilgileriniz dahi istenebilir.

Bazı dolandırıcılar öğrenci kredisi borcunu öremek veya mevcut kredilerin tamamını affetmek için tekliflerde bulunarak öğrencileri kandırabilir. Gerçekte ise dolandırıcılar sadece hassas kimlik bilgilerinize ulaşmayı veya sizden para çalmayı hedefler.

Okula dönüş dolandırıcıları

Bazı dolandırıcılar pahalı ders kitaplarını ‘büyük indirimlerle’ satmak için sahte internet siteleri kurabiliyor. Bu sitelerde öğrencilerden peşin ödeme yapmaları talep ediliyor. Fakat kitaplar öğrencilere hiçbir zaman ulaşmıyor.

Konserler ve diğer etkinlikler de dolandırıcıların sıklıkla hedef aldığı yerler arasında. Dolandırıcılar çeşitli sosyal medya mecraları üzerinden konser veya spor etkinliği biletlerini indirimli fiyatlara sattıklarını iddia edebilir. Ancak biletler satılmadan önce hedeflerin öğrenci formu doldurmalarını talep edebilir.

Bu formlar içerisinde ise hassas kimlik bilgileri yer alır. Dolandırıcılar aslında var olmayan biletler için paraya ek olarak öğrenci statüsünün ‘kanıtı’ için kimlik fotokopinizin bir nüshasını göndermenizi ister. Bu yolla hem paranızı hem de kimlik verilerinizi kaybedersiniz.

Dolandırıcıların kullandığı bir diğer teknikse emlakçı gibi davranmaktır. Mülkü görüntülemek için veya bir kira kontratı olmadan kiralamak için başvuranları para vermeye ikna etmek özellikle de öğrenciler ve diğer acemi kiracılar için kolaydır. Ödeme alındıktan sonra kiracı mülkü aslında kullanamadığını fark edebilir.

Sahte ev arkadaşı aramak da öğrencileri hedef alan bir diğer dolandırıcılık yöntemidir. Öğrenciler kira ve diğer ücretlerini hafifletmek için bir oda kiralamayı kabul etmeye isteklidir. Bu noktadan sonra klasik dolandırıcılık yöntemleriyle öğrenciler kolaylıkla dolandırılabilir.

İstanbul'da okullara saat düzenlemesi!İstanbul'da okullara saat düzenlemesi!

 

3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu

 

Nijeryalı çeteden aşk tuzağı: Dolandıran Türk, mağdur İtalyan!Nijeryalı çeteden aşk tuzağı: Dolandıran Türk, mağdur İtalyan!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)