Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, tüm bakanlarlıkların ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan Bürokrasinin Azaltılması ve e-Devlet Toplantısı'nda gelinen son durum değerlendirildi.
Oktay, toplantıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapısal bir dönüşüm gerçekleştirildiğini, stratejik kararların hızla alınıp uygulandığını belirtti.
Yeni sistemle beraber başlayan stratejik dönüşümün sahada vatandaşa yansıdığı alanlardan birinin de e-devlet olduğunu anlatan Oktay, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bürokrasinin azaltılması ve kamuda işlerin şeffaf hale getirilmesini sağlayacak e-Devlet sistemini iyi bir noktaya taşıdıklarını vurguladı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla "obez devletten" kurtulmak için önemli bir adım attıklarını bildiren Oktay, çok daha dinamik bir devlet yapısına dönüşmek adına kamunun sunduğu hizmetlerde önemli bir sadeleştirme yaptıklarını kaydetti.
Kamunun vatandaşlara, özel sektöre ve kendisine verdiği hizmetlerin çok büyük bir bölümünü e-Devlet'e entegre ettiklerini vurgulayan Oktay, "2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlayacağız. e-Devlet hayata geçtikçe bürokrasi de azalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Oktay, bundan sonraki aşamada, sistemi akıllılaştırarak, kamuda dijital dönüşümü tamamlamaya yönelik adımlar atacaklarını aktardı.
- Abonelik işlemleri e-Devlet'ten yapılacak
Amaçlarının vatandaşın işini kolaylaştırmak, kamunun iş yükünü hafifletmek olduğuna değinen Fuat Oktay, "Vatandaşlarımızın en çok vaktini alan işlemlerden birisi de abonelik işlemleri. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Bir süredir bu alanda önemli bir çalışma yürütüyoruz. Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaya başlanacak. Aynı şekilde aboneliklerin sona erdirilmesi de sistem üzerinden yapılacak. Bu konuda mevzuat değişikliklerine ihtiyaç var. Değişikliklerin tamamlanmasıyla bu hizmet verilecek. e-Devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlarımız ise ilgili noktaya giderek aboneliğini yüz yüze yapabilecek." ifadelerini kullandı.
- Sıfır belge hedefi
Devlet olarak vatandaşın beyanını esas alan, belgesiz ve hızlı hizmet sunumuna odaklandıklarına işaret eden Oktay, şunları kaydetti:
"Dijital dönüşümle birlikte kamunun ürettiği ve tuttuğu hiçbir bilgiyi, belge olarak vatandaşımızdan talep etmeden sadece vatandaşımızın beyanını esas alarak hizmet vereceğiz. Bu kapsamda özellikle kurumlar arası verinin paylaşılmasına yönelik süreçleri belirleyerek gerekli hukuki altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmalara da başlamış bulunmaktayız. Sistemi akıllılaştırarak, kamunun önemli ölçüde tasarruf etmesinin önünü açacağız. Bunlar için de öncelikle kamudaki sistemlerin birbirleriyle tam olarak entegrasyonunu tamamlayıp, yapay zeka dahil ileri teknolojileri etkili bir şekilde uygulayacağız."
hackler yaşadı. çalınan e devlet lerle nerelere hangı sayaçlara vatandaş boçlu kalacak görecez. bu işin hukukı alt yapısı mahkemede sorgulanır... şriketlerdeki e muhur uygulaması giib hisseni alırlar ruhun duymaz sonra.ç alt yapı gerekli denetım ve kontrol. hala kımlıkle adona gsm hat açılanlar var guvenlık o bakımdan sorgulanmalı. önemli bence
Allah için bir bankadan kredi istesene ,bi bak kaç sayfa imzalıyorsunuz.lütfen 37 sayfa bide insanı yalancı yapıyorlar,okudum müzakare ettim filan valla hep yalan ...
E-Devlet güzel bir uygulama. Çoğu ülkede yok. Memur sayısında azalma yapılması lazım. Yani memur sayısı azalmıyor ise getiri daha sınırlı. Bankalarda hesap açma işi de e-devlet üzerinden olabilir. Memlekette iyi işler de oluyor hepden enseyi karartmamak lazım. Elektrik, su, doğalgaz, telefon, digital TV faturaları vs. da e-devlet üzerinden gönderilebilir. Ortak bir arayüz olur ise her banka ayrı ayrı program yapmak zorunda kalmaz. Şu an her şirket kendi bir format belirliyor. Ortak alanlar Kurum Cinsi, Kurum Adı, Müşteri No, Abone No, Dönem, fatura tutarı, son ödeme tarihi v.b.
E-devlet ile yapılacak uygulamaların sınırı yok. Ben sadece bankacılıktan bir örnek verdim. Şu çağda notere bile gerek yok. E devlet üzerinden noter işlemleri de yapılabilir. Devlet ile pek işim olmuyor, vergilerimi e-devletten ödüyorum, tapu bilgilerine e devletten bakıyorum. Adıma birisi ilaç almış mı vs görebiliyorum. Doğum, ölüm, miraz, okul, diploma vs ile ilgili işi olanlar başka örnek getirebilir. Tabi güvenlik çok önemli, biri şifreyi alır adına bir sürü işlem gerçekleştirir. İlerledikçe bu alanda da önlemler alınır diye düşünüyorum.
bu kurumlarda devlet memuru çalışmıyo kı? nedne memur sayısı düşşsün onu anlamadım ben...
DOĞAL GAZ SAATLERİMİZE 300 DOLAR VERDIK ALDIK SİMDI OKUMALIYLA DEĞİŞTİRİP 400 TL İSTOYORLAR BU INSANLATI HEP BÖYLE SOYUYORLAR BUNA ÇARE BULUN YOK E DEVLETMIŞ BUNLAR HİKAYE
İnternetten kayıt işlemi hosuma gitmedi. Vatandaş kuyrukta tek kol hizasında beklemeli. Vatandaş disipline edilmeli.
NAPIOSUN ÇILGIN
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.