<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOfise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor----

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor
30 Mayıs 2023 - 19:14 www.finansingundemi.com

JPMorgan ve BlackRock gibi finans devleri ofise dönüş konusunda çalışanlarına oldukça sert bir uyarılarda bulunuyor. Talepleri karşılayamayan çalışanlarsa istifa seçeneğiyle yüzleşiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup, Mart 2021'de çalışanlarından haftada en az üç gün ofise dönmelerini istediğinde, hibrit çalışma konusundaki alışkanlıkları değiştiren ilk büyük banka olmuştu. CEO Jane Frazer tarafından ortaya konan yeni çalışma sistemi pandemi döneminin tam ortasında “Zoom’suz Cuma günleri” de dahil bir dizi sert önlemi de içeriyordu. Banka Wall Street’teki rakiplerine göre daha sert bir yönetim biçimini uyguluyor gibi görünüyordu. Ancak finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dev ABD bankası şimdilerdi hibrit çalışma sisteminin bayraktarı olarak öne çıkıyor.

Financial News’in haberinde Citigroup’un İngiltere CEO’su James Bardrick sürece dahil açıklamasında “Birçok başarılı çalışanın sektörden ayrıldığını gördük. Zira ofis tabanlı çalışmanın taleplerini bazı kişisel sorumluluklarıyla dengeleyemediler” ifadelerine yer verdi.

Bardrick, “Hibrit çalışma bu konuda bize yardımcı oldu. Zira ofis tabanlı çalışmanın taleplerini bazı kişisel ihtiyaçlarla dengeleyemiyorduk. Bizim yaklaşımımız ABD’deki meslektaşlarımızın çoğuna göre esnektir. Bu işe alım yapmak istediğimizde farklılaştırıcı bir faktör olarak öne çıkabilir” açıklamasında bulundu.

Kovid-19 pandemisinin başlamasından bu yana üç yıl geçti. Bankalarsa çalışma yöntemlerinin geleceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Citi’nin haftada üç gün ofiste çalışma politikasıyla Wall Street’teki birçok rakibinden ayrılıyor. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte finans devlerinin büyük bir kısmı çalışan ordusunu ofislerinde istiyor.

“Mikro yönetim gibi hissettiriyor”

JPMorgan yönetimi genel müdürlerin nisan ayından itibaren haftanın beş günü ofise gelmesini istedi. Üst düzey personel hibrit çalışma politikasından ayrı tutuldu ve kariyer basamaklarının daha aşağısındaki roller de bankanın tonunu belirledi.

FN haberine göre kıdemli bir bankacı konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanlar çalışma politikası konusunda gerçekten de hop oturup hop kalkmıyor. Bu mikro yönetim gibi hissettiriyor. Kıdemli bankacılar uzun süredir bankanın içerisinde, tatillerde ve hafta sonlarında çalıştılar. Bu insanlara şimdi ne kadar zamanda bir ofise gelmeleri söyleniyor. Bankacıların büyük çoğunluğu halihazırda haftanın dört günü ofise gelmek gibi bir gayri resmi bir düzene uyuyordu ve bu iyi çalışıyordu” ifadelerine yer verdi.

JPMorgan evden çalışma düzenlemelerinden kurtulma talepleri konusunda yalnız değil. Goldman Sachs ve Bank of America da çalışanlarından haftanın en az dört günü ofise katılım bekliyor. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock ise 20 bin çalışanının tamamından mayıs ayı itibariyle haftanın dört günü ofise gelmelerini istedi. Finans devi Kasım 2021’den bu yana yürürlükte olan daha hafif çalışma politikalarının “evrildiğini” söyledi.

Goldman Sachs'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Eş Başkanı Anthony Gutman, "Çalışanlarımız için en iyi deneyim, iş arkadaşlarıyla ekipler halinde aynı binada çalışmaktır ve bu da ofiste olmak anlamına gelir. Öğrenmenin, büyümenin ve müşterilerinize hizmet etmenin en iyi yolu fiziksel olarak burada olmaktır” ifadelerine yer veriyor.

Çalışanlar itiraz ediyor

Londra İşletme Okulu tarafından desteklenen kâr amacı gütmeyen Bankacılıkta ve Finansta Kadın (WIBF) örgütü kasım ayında yaptığı bir analizde çalışanların ofise dönüş zorunluklarını görmezden geldiğini gösterdi.

Ancak bankalarsa takiplerini sıkılaştırıyor. JPMorgan’dan yapılan bir uyarıda çalışma politikasına uymayan personele karşı “düzeltici faaliyetler” yapılacağı belirtildi. Banka kaynakları kurallara uymamanın işten çıkarmalara yol açabileceğini ancak yöneticilerden gelen sert sözlere maruz kalmanın daha yüksek ihtimal olduğu belirtildi. Benzeri şekilde BNY Mellon da nisan ayında yaptığı bir açıklamada üç gün ofiste çalışma politikalarına uymayanlar için “düzeltici faaliyetler” uygulanabileceğini açıkladı.

JPMorgan konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finans sektöründe istihdam krizinin geride kalmasıyla birlikte birçok bankacı üst yönetimden taleplere uymak veya yeni bir iş aramak gibi keskin bir seçimle karşı karşıya.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ofiste çalışmanın bir öncelik olduğunu uzun zamandır savunuyor. COE ilk çeyrekteki bilanço duyurusunda çalışanların istediklerini yapabileceklerini ancak sonuçlarla karşı karşıya kalacakları uyarısında bulundu.

Hukuk firması Kingsley Napley’de finansal hizmetler istihdam pratikleri alanında çalışan avukat Adrian Crawford evden çalışmak için daha fazla zaman isteyen personelin çok az seçenekle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Crawford, “Çalışanların işverenlere karşı getirebileceği tek iddia sözleşmenin ihlalidir, ancak çoğu sözleşme Kovid'den önce tasarlanmıştır ve özel durumlar dışında ofiste görevlerin yerine getirilmesini beklenmektedir. Bunun yerine insanların büyük çoğunluğu istifayı tercih ediyor” dedi.

Bir diğer hukuk firması Fox&Partners’ın istihdam uygulamaları alanında çalışan ortağı Ivor Adair personelin pandemi sırasında sözleşmesinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını kontrol etmesini tavsiye etti.

Sigortacılar iklim ittifakından vazgeçiyor

 

Başarı ve aşk isteyen Z kuşağı uzaktan çalışmamalı

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)