Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Offshore bankacılıkla ilgili oldukça yanlış bilgilerle karşılaşılıyor. Televizyon dizilerinde, filmlerde suçlular ülkeden kaçırdıkları paraları offshore banka hesaplarına yatırıyor. Offshore bankacılığa yönelik yanlış bilgiler kolaylıkla ortadan kalkmayacak olsa da, bazı yanlışları düzeltmekte fayda var.
1. Offshore bankacılığı suçlular kullanır
Popüler kültürde suçlu figürleri genellikle çaldıkları parayı ülkeden çıkarmak için offshore banka hesaplarını kullanır. Ancak offshore Banka hesaplarını kullananlar yalnızca suçlular değil. Offshore banka hesapları açan insanların büyük bir çoğunluğu herhangi bir yasa dışı eylem niyeti taşımıyor.
Global Banking’in haberine göre, bu hesapları açarken amaç vatandaşı bulundukları ülke dışında yaşamayı planladıkları dönem için kaynak yaratmak olabilir. Bu hesaplar ülkelerinde sağlayamayacakları getrilerin avantajını görüyorlar. Bazıları içinse emeklilik için hazırlık anlamına geliyor.
2. Offshore bankacılık yalnızca zenginler için
Offshore bankacılıkla ilgili bilinen yanlışlardan bir başkası da yalnızca zenginlerin offshore hesapları açabildikleri. Bankaların minimum mevduat gerekliliklerini karşılayan herkes, bir veya daha fazla hesap açabilir. Örneğin yılda 100 bin doların altında geliri olan bir kişi finansal olarak istikrarı sağlamış ve mevduat hesabına bir miktar para ayırabilecek olabilir.
Birçok offshore banka, minimum gereklilikleri değişen farklı hesap seçenekleri sunuyor. Orta sınıfı görmezden gelmeyen offshore bankalarında minimum gereklilikleri karşılayan herkes hesap açabilir ve uygun olduğunda para ekleyebilir.
3. Offshore banka hesaplarını vergiden kaçanlar tercih ediyor
Offshore banka hesapları her zaman beraberinde vergiyle ilgili tartışmaları da getiriyor. Anlaşılması gereken noktalardan biri bankacılığın ve vergi kanununlarının farklı ülkelerde değişkenlik gösteriyor olması. Bazı ülkeler offshore banka hesaplarındaki mevduatların bildirilmesini gerektirebilir.
Ancak içinde bulunduğunuz ülkeye bu parayı getirmediğiniz sürece vergi ödemek durumunda kalmazsınız. Yaşadığınız ülkenin kanunlarına uyduğunuz sürece, offshore hesapları vergiden kaçıldığı anlamına gelmez. Aynı şekilde offshore hesaplarınızın bulunduğu ülkelerde de kanunlara göre vergi ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu durum ise ülkeden ülkeye değişir.
4. Offshore bankalarda paranız güvence altında olmaz
Birçok kişi offshore bankalarda bulunan paranın kanuni koruma altında olmadığını düşünüyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, dünyanın birçok yerinde ülkeler birçok offshore bankacılık seçeneği sunuyor. Bu ülkelerdeki kanunlar ise alışık olmadığınız şekilde olsa da, bu durum paranızın güvende olmadığı anlamına gelmez.
5. Offshore banka hesaplarında bulunan paralar yüksek faiz getirisi sağlamıyor
Offshore bankacılığın para saklamak anlamına geldiğini düşünenler aynı zamanda bu koşullar altında faiz oranlarının da düşük olacağına inanıyor. Ancak işin doğrusu offshore banka hesaplarının çok daha yüksek Faiz getirisi sunabileceği. Offshore banka hesabı açmayı düşünenler her ülkedeki bankaların bağlı bulunduğu kanunlara, finansal düzenlemelere ve sundukları faiz oranlarına bakarak karar alabilirler.
6. Offshore hesabından para çekmek zordur
Hiçbir yasal banka mevduat sahiplerinin para çekmesini ya da hesapta bulunan parasını transfer etmesini engellemez. Bu durum offshore bankalar için de geçerli. Aynı zamanda para transferi işlemi miktarına göre değişkenlik gösterse de genellikle süreç online olarak yürütülebiliyor. Bu durum ise offshore banka hesaplarından paranızı kolayca çekebileceğiniz ya da transfer edebileceğiniz anlamına geliyor.
Deutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir
Yanlışlıkla milyonlarca Bitcoin ödülü dağıttı
Avrupa'nın turizm cenneti 7 Haziran'da açılıyor!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.