Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
OECD bugün yayınladığı "Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisi için tahminlerin yukarı yönlü revize edilmesine rağmen büyümenin bu yıl geçen yılın gerisinde kalacağını belirtti. Bununla birlikte iç talepte büyümenin Türk ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdüreceğini vurgulayan OECD, 2023 GSYH büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya çıkardı.
Ancak OECD, Türk ekonomisi için 2024 için büyüme tahminini yüzde 3,8'den yüzde 3,7'ye düşürdü.
2022 yılında yüzde 3,3 olan küresel büyümenin 2023'te yüzde 2,7'ye yavaşlayacağını tahmin eden OECD, 2024'te büyümenin yüzde 2,9'a toparlanacağını öngördü.
Türkiye'de yeydana gelen yıkıcı depremin yol açtığı geniş çaplı hasar sonrası ortaya konan yeniden yapılanma sürecinden kaynaklanan desteğin, ekonomik faaliyetlerdeki kesintinin olumsuz etkisini büyük ölçüde dengeleyeceğini savunan OECD, bununla birlikte Türkiye'de işsizlik oranının %10'a yakın seviyelerde kalmasının beklendiğini vurguladı.
Finansal koşulların enflasyonun 2023 ve 2024 yıllarında %40'ın üzerinde seyretmesine yardımcı olacağını ifade eden OECD, nominal ücretlerin de hızlı bir şekilde artacağını öngördü.
OECD, Türkiye için 2023 TÜFE beklentisini yüzde 44,6'dan yüzde 44,8'e yükseltirken, 2024 beklentisini ise yüzde 41,4'ten yüzde 40,8'e indirdi.
Depremin ardından para ve maliye politikalarının ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini tahmin eden OECD, "Bununla birlikte, enflasyon beklentilerini dengelemek zorlu bir görevdir. Bu amaçla, para politikası dikkatli bir şekilde zamanlandırılan politika faizi artışları ile sıkılaştırılmalı ve gelecekteki adımlar konusunda açık iletişim sağlanmalıdır" uyarısını yaptı.
OECD raporunda, "İş dünyası için düzenleyici çerçevenin iyileştirilmesi ve kurallara dayalı, adil bir rekabet ortamının sağlanması amacıyla yapısal reformlar ekonomik dayanıklılığı daha da güçlendirecektir" değerlendirmesi de yer aldı.
Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
JPMorgan'dan Türkiye için enflasyon tahmini
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.