Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
OECD bugün yayınladığı "Ekonomik Görünüm" raporunda Türkiye için 2021 yılı GSYH büyüme tahminini ara dönem raporunda yer alan tahminde açıklanan yüzde 8,4'ten yüzde 9,0'a çıkarıldı. 2022 yılı için tahmin yüzde 3,1'den yüzde 3,3'e yükseltilirken, 2023 yılı için tahmin yüzde 3,9 seviyesinde oluştu.
Kurum ortalama enflasyon beklentilerinde de yukarı yönlü revizyona gitti. Buna göre, bu yıl için ortalama tüketici fiyat tahmini yüzde 17,8'den yüzde 18,7'ye, 2022 yılı tahmini yüzde 15,7'den yüzde 23,9'a çıkarıldı. 2023 yılı ortalama tüketici fiyatları tahmini yüzde 21,7 olarak açıklandı.
OECD, "Enflasyon çok yüksek ve yapışkan. Faiz oranlarındaki son indirimler enflasyon bekleyişleri, kur, reel hane halkıı geliri ve dış finansman üzerinde daha fazla baskı yarattı." değerlendirmesinde bulundu.
Raporda, "Daha fazla bir şok yaşanmaması halinde GSYH büyümesi 2022 yılında yüzde 3,3'e yavaşlamadan önce bu yıl yüzde 9,0 büyüyecek. Aşılama hızlı ilerledi, ancak belirli nüfus grupları hala aşı konusunda isteksiz ve KOVID-10 vaka sayıları sonbahar boyunca arttı.
Makroekonomik politika duruşu ve politika karışımı normalleştirilmeli. Para politikası resmi enflasyon hedefine ulaşmak için gerçekçi bir patikaya yönelik güvenilir yönlendirme sunmalı. Bu, pandemi sürecinde sübvansiyonlu kredilere bel bağlayan yüksek borçlu şirketlere ve hane halklarına hedefli mali destek ile bir araya gelmeli.
Türkiye, global değer zinciri yeniden yapılanmasından çalışanlar üzerinde alınan vergileri ve istihdamdaki katılıkları azaltarak yeni fırsatları daha iyi yakalayabilir" değerlendirmelerine de yer verildi.
Manşet enflasyona paralel olarak çekirdek enflasyon tahminlerinde de artış görüldü. 2021 yılı için gıda ve enerji hariç tüketici fiyat beklentisi yüzde 17,3'ten yüzde 17,6'ya, 2022 yılı için yüzde 15,6'dan yüzde 21,6'ya gelirken, 2023 yılı için beklenti yüzde 21,4 oldu.
OECD, 2021 yılı için işsizlik oranı beklentisini yüzde 14,0'ten yüzde 12,2'ye, 2022 yılı için yüzde 14,2'ten yüzde 12,5'e çekti. 2023 yılı için yüzde 12,6 tahmininde bulundu.
Cari denge/GSYH için tahmin bu yıl yüzde -3,6'dan yüzde -2,1'e, gelecek yıl yüzde -3,4'ten yüzde -1,7'ye revize edilirken, 2023 yılı tahmini yüzde -1,6 olarak belirlendi.
OECD'nin Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde, makroekonomik politika duruşun normalleştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Değerlendirmede, "Para politikası inandırıcı olmalı ve enflasyon hedeflerine gerçekçi bir yakınsama yolu için ileriye dönük rehberlik yapmalı." denildi.
OECD bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 0,9 büyüdü
bizi OECD değil dünya bankası,İMF gibi faizci ve mandacı kuruluşlar kurtarır.onlara merkez bankası ve hazine müşteşarlığı gibi çok gizli ve kritik verilerin işlendiği dökümanları ve devletin gizli kalması gereken bilgileri verirsek onlar asgari ücretli,işçi,köylü, memur ve emeklilerin hayat standardını yükseltecek formülü ve reçeteyi hazırlarlar diye düşünüyorum.doktorlara asla reçete yazmazlar onlar zaten reçete yazdığı için devletimiz de onlara bunun karşılığında maaşlarına hatırı sayılır bir zam yapmıştır.yalanmı.?doktorlar üstün insanlardır ve bir tek onlar bu zammı hakediyor.Valla bu covid süresince kaçıncı zam aldıklarını ben bile sayamadım.helal olsun.daha az okuyup da keşke doktor olsaydık.
Allah afgan ve suriyelilerden razı olsun. ülkemiz büyüdü :D onlar olmadan önce hep küçülüyorduk. Esad bizi alsın eve dönecez diyorlar :D TL erimiş suriye parası karşısında, zor oluyor diyorlar :D
İşsizlik yükselmiş , halkın alım gücü azalmış , bütçe açık vermiş ,vatandaşın cebine giren birşey yok . bu nasıl büyüme olacak ,anlatın da bilelim
Yükselen enflasyondan başkası değil yıllardır aynı palavra halka en ufak faydası olmayan
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.