Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
OECD, Türk ekonomisinde yaz aylarında başlayan, yarı bütçesel teşvikler ve dış talep ile yönlenen toparlanmanın şu anda ciddi ters rüzgarlar ile karşı karşıya kaldığını bildirdi.
Sonbahar ile birlikte Kovid-19 vakalarının yeniden artışa geçmesinin yanı sıra cari işlemler açığının, enflasyonun ve kurdaki değer kaybının kontrol altına alınması için politika desteğinin küçültülmesinin Türk ekonomisini olumsuz etkilediğini savunan OECD, Türkiye'de GSYH'nın 2020'de yüzde 1,3 daralacağını tahmin etti.
OECD bugün yayınladığı "Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye'de makroekonomik gerilimlerin yinelenmemesi halinde GSYH'nın 2021 yılında yüzde 2,9 ve 2022 yılında yüzde 3,2 artacağını öngördü.
İşsizliğin artmasının beklendiğini ifade eden OECD, "Beklenmedik yükümlülükler ve cari işlemler açığının çok büyük olmaya devam etmeleri, yüksek risk primi ve kurda değer kaybı görünümü zarar verdi. Son istikrar odaklı politika tedbirleri yurt içi ve uluslararası güveni yükseltebilir ve toparlanmayı destekleyebilir" değerlendirmesini yaptı.
Türkiye'nin fiziki mesafe tedbirlerinin tam olarak uygulaması gerektiğini ve ek kapatma, karantina tedbirlerine ihtiyaç olabileceğini ifade eden OECD, "Salgının yalımı konusunda resmi iletişimin kalitesine güven de yeniden tesis edilmeli" tespitinde bulundu.
"Şeffaflığın ilerletilmesi, parasal, mali, yarı bütçesel ve finansal politikaların uyumu yurt içi ve uluslararası güvenin iyileşmesine yardım eder" uyarısında bulunan OECD, istihdam maliyetlerinin azaltılması ve daha esnek resmi istihdam biçimlerinin desteklenmesinin istihdam yaratımını artıracağını da savundu.
OECD raporunda, Türkiye için 2020 yılı yılı enflasyon tahmini yüzde 12,0 olarak ortaya konurken, enflasyonun 2021'de yüzde 11,9'a ve 2022'de yüzde 9,5'e gerileyeceği de tahmin edildi. işsizliğin ise bu yıl yüzde 12,5 olması, 2021'de yüzde 14,8 ve 2022'de yüzde 15,3'e yükselmesi bekleniyor.
İşsizlik artarsa erken seçim olur
Yıllardır işsizlik var nezmaan buyuzden erken seçim oldu🤷
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.