Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Pek çok ülke, dünyanın parçalı vergi sisteminin çok uluslu şirketlerin - özellikle de ABD'li büyük teknoloji firmalarının - büyük gelirler elde ettikleri egemen bölgelerde çok az vergi ödemelerine izin verdiğinden şikayet ediyor ve bu nedenle bazıları Washington'un muhalefetine rağmen kendi dijital vergilerini uygulamaya koydu.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yeterli sayıda ülke tarafından onaylanması halinde ulusal dijital hizmet vergilerinin yerini alacak çok taraflı bir anlaşma yayınladı.
Belge, 2021 yılında yaklaşık 140 ülke tarafından kabul edilen ancak uygulaması yavaş ve karmaşık olan çok uluslu şirketlerin sınır ötesi vergilendirilmesine ilişkin kuralların iki ayaklı revizyonunun ilk ayağını oluşturuyor.
Anlaşma, hükümetlerin en büyük ve en karlı çok uluslu şirketlerin yaklaşık 200 milyar dolarlık karları üzerindeki vergilendirme haklarını satışlarının gerçekleştiği ülkelere nasıl yeniden tahsis edeceklerini düzenliyor.
Paris merkezli OECD, yeniden tahsisin 17 milyar ila 32 milyar dolar arasında ek küresel vergi geliri sağlayacağını ve bundan en çok düşük ve orta gelirli ülkelerin kazançlı çıkacağını tahmin ediyor.
Anlaşmanın onaylanması halinde, ulusal dijital hizmetler vergisi uygulayan ya da uygulamayı planlayan ülkelerin bu vergileri kaldırması gerekecek.
Bu tür vergilerin birçoğu Google, Amazon ve Apple gibi büyük ABD dijital şirketlerini hedef aldığı için Washington bu konuda özellikle hassas.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için, etkilenen çok uluslu şirketlerin en az %60'ına ev sahipliği yapan 30 ülkenin anlaşmayı onaylaması gerekiyor ki bu da ABD'nin de anlaşmaya katılması gerektiği anlamına geliyor.
OECD'den Türkiye enflasyonu tahmini
OECD: Gelir eşitsizliği büyüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.