Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından dünya genelinde kripto para vergilendirme rejimleri ile ilgili yapılan bir çalışmada küresel kripto vergi hukukunun bir hayli istikrarsız olduğu tespit edildi.
Kripto varlıkların tanımlanma şekli, hükümetlere göre geniş ölçüde değişiyor. Kripto para birimleri en yaygın şekilde “finansal araç veya varlık" olarak tanımlanırken, bunu “ticari mal veya sanal ticari mal” tanımları takip ediyor. ABD'de bu varlık sınıfı, vergi açısından genellikle tanımsız olarak değerlendiriliyor.
Aynı istikrarsızlık, üretilmiş kripto varlıklar için ilk vergilendirme işlemi zamanı gelindiğinde gözlendi. Bu konudaki en yaygın yaklaşım coin'lerden üretimlerinde vergi almak, fakat bunun yerine bazı ülkeler üretilmiş coin'lerin ilk satışını vergilendirmeyi tercih ediyor.
Rapor ayrıca kripto varlıkların fıtri volatilitesinin ek zorluklara yol açtığını belirtti:
“Yüksek volatilite seviyesi, toplam sermayenin ve sermaye kazançlarının hesaplanması için çok önemli. Dolayısıyla gelir vergileri altında vergi sonuçlarını belirlemede de önemli, buna rağmen değer vermeyi karmaşıklaştırıyor.”
Rapor, politika üreticilerinin, çeşitli kripto para birimlerinin çevresel etkilerini de dikkate almaları gerektiğini öne sürüyor:
"Madencilik ve hisse ispatı konsensüs mekanizması ile ilişkili elektrik ücretlerinin vergi işlemi, daha az elektrik kullanımına ihtiyaç duyduğu için özellikle kirlilik masrafları ücretlere yansımazsa çevre sonuçlarını etkileyebilir."
Doküman, dünya genelindeki politika üreticilerini kripto varlıkların vergilendirmesine daha büyük açıklık getirmeye teşvik etti. Doküman, var olan taslağın kullanıldığı durumlarda bile “vergi mükelleflerine açıklık ve kesinliği geliştirmek için" kriptoya özgü yönetmelikler önerdi. Ayrıca vergilendirme kurallarının ve küçük ticaretler veya işlemler için muafiyetlerin basitleştirilmesini önerdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.