Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), bugün yayınladığı ara dönem "Ekonomik Görünüm" raporunda savaşın sonucu olarak enerji ve gıda fiyatlarının önemli oranda arttığını, enflasyonist baskıların arttığını belirten OECD, küresel büyüme için 2022 tahminini korurken, 2023 beklentisini aşağı yönlü revize etti.
2022 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 3,0 olarak koruyan OECD, 2023 yılı için büyüme beklentisini yüzde 2,8'den yüzde 2,2'ye çekti. 2023 yılında reel küresel gelirlerin bir yıl önce beklenene göre 2,8 trilyon dolar civarında daha düşük olacağını öngören OECD, satın alma paritesi dikkate alındığından düşüşün GSYH'nın yüzde 2'sinin hemen üzerinde olacağını da vurguladı.
"Enflasyon pek çok ülkede genele yaygın habe geldi. Daha sıkı para politikaları ve gevşeyen arz darboğazları gelecek yıl enflasyon baskılarını hafifletecek, ancak yüksek enerji fiyatları ve yüksek işçilik maliyekleri büyük olasılıkla enflasyondaki bu düşüşün hızını yavaşlatacak" değerlendirmesini yapan OECD, manşet enflasyonun G20 ekonomilerinde 2022'de yüzde 8,2 olacağını ve 2023 yılında bu oranın yüzde 6,5'e gerileyeceğini tahmin etti. Gelişmiş G20 ekonomilerinde ise enflasyonun bu yıl yüzde 6,2 olması ve 2023'te yüzde 4'e gerilemesi bekleniyor.
Yapılan projeksiyonlar yönelik belirsizliğin ciddi seviyede olduğunu vurgulayan OECD, "Daha ağır yakıt yetersizlikleri, öellikle gaz, Avrupa'da 2023 lılında büyümeyi yüzde 1,25 daha azaltabilir ve küresel büyüme yüzde 0,5 düşübilir. Avrupa'da enflasyon 1,5 puan daha yukarı çıkabilir" değerlendirmesini de yaptı.
OECD raporunda G20 için 2022 GSYH büyüme tahmini yüzde 2,9'dan 2,8'e revize edilirken, 2023 büyüme tahmini yüzde 2,8'den yüzde 2,2'ye indirildi.
Euro Bölgesi ekonomisi için 2022 büyüme tanminini yüzde 3,6'dan yüzde 3,1'e çeken OECD, Almanya için büyame beklentisini yüzde 1,9'dan yüzde 1,2'ye, Fransa için yüzde 2,8'den 2,6'ya ve İtaya için yüzde 4,3'ten yüzde 3,4'e çekti.
2023 yılı için beklentilerinde ise Euro Bölgesi için büyüme beklentisini yüzde 1,6'dan yüzde 0,3'e düşüren OECD, Alman ekonomisinin yüzde 0,7 daralacağını, Fransa ve İtalya'da büyüme oranlarının sırasıyla yüde 0,6 ve 0,4 olacağını öngördü.
ABD ekonomisi için 2022 büyüme beklentisini yüzde 2,5'ten 1,5'e çeken OECD, 2023 büyüke beklentisini de yüzde 1,2'den yüzde 0,5'e düşürdü.
Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 5,5 daralacağını tahmin eden OECD, 2023 yılında da yüzde 4,5 daralma olacağını öngördü.
OECD, Çin için 2022 büyüme tahminini yüzde 4,4'ten 3,2'ye indiriknen, 2023 büyüme tahminini de yüzde 4,9'den 4,7'ye çekti
OECD Bölgesi öncü göstergeler endeksi geriledi
OECD bölgesinde enflasyon yavaşladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.