BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖdemede sıkıştılar!----

Ödemede sıkıştılar!

Ödemede sıkıştılar!
09 Mart 2011 - 08:39 www.finansgundem.com

Çılgın Mehmetler teminatı gece yarısı denkleştirdi, Gaz’a 60 gün ek süre aldı

İSTANBUL’UN iki yakasının elektrik dağıtımı, Gediz Elektrik ve Başkent Gaz’ın ihalelerini toplamda 8 milyar dolara yakın bir taahhüdün altına girerek kazanan Mehmet Kazancı ve ortağı Mehmet Emin Karamehmet, Başkent Gaz’ın ödemesinde sıkıştı. 36.33 milyon dolarlık teminat gece geç saatlerde yatırılırken 1.2 milyar dolarlık ödeme için ise 60 günlük ek süre alındı.
3 elektrik dağıtım bölgesi ile Başkent Gaz’ın ihalesinde toplamda 7 milyar 934 milyon dolarlık bir taahütün altına imza atan Mehmet Kazancı ile Mehmet Emin Karamehmet’in ortaklığı MMEKA, Başkent Gaz’ın ödemesinde sıkıntı yaşıyor.
Başkent Gaz’ın yüzde 80 hissesini 1 milyar 211 milyon dolara satın alması beklenen MMEKA, bu ödeme için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan 60 gün ek süre istedi.
Önceki gün ÖİB yetkilileri ile MMEKA yöneticileri Ankara’da buluştu. Başkent Gaz için önceki gece geç saatlerde ÖİB hesabına 36 milyon 330 bin dolar yatıran MMEKA, ana ödemeyi yapmak için de 60 gün ek süre aldı.
Finans sorunu yok
Toplantı sonrası açıklama yapan MMEKA yetkilisi, “Gece geç satlerde ÖİB’e yapılan ödeme sonrası Başkent Gaz’a yönelik 60 günlük ek süre alındı. Bu 60 günlük süre zarfında bankalarla finans sorunu çözülmeye çalışılacak” dedi. Öte yandan Başkent Gaz’ın yüzde 20’sini elinde tutan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de bu hisseleri satmak üzere ihaleye çıkacağı öğrenildi. MMEKA ortağı Mehmet Kazancı 2010 Aralık’ta gerçeklesen ihaleler sonrası yaptığı değerlendirmede, finansman olarak sıkıntı yaşamayacaklarını söylemişti. İhale şartnamesi gereği AYEDAŞ ve Başkent Doğalgaz ihale bedellerinin peşin ödenmesi gerektiğini hatırlatan Kazancı, “Finansman sorunumuz olsa, 3 yeni bölgeye teklif vermezdik. İhale teminatlarımızı sokağa atacak kadar çılgın değiliz” diye konuşmuştu. Boğaziçi, Gediz elektrik dağıtım ile Başkent Doğalgaz ihalelerinin onay sürecinde olduğunu hatırlatan Kazancı, “Onay süreci devam ediyor. Bize sıra gelince ne yapacağımızı herkes görecek” ifadelerini kullanmıştı.
NELERİ ALMIŞTI?
* Boğaziçi Elektrik Dağıtım
İhale bedeli: 2 milyar 990 milyon dolar
* Başkent Gaz
İhale bedeli: 1 milyar 211 milyon dolar
* AYEDAŞ
İhale Bedeli: 1 milyar 813 milyon dolar
* Gediz Elektrik Dağıtım
İhale bedeli: 1 milyar 920 milyon dolar
* 4 ihalenin toplamı: 7 milyar 934 milyon dolar
Vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)