Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüs pandemisi fintek alanını yeniden şekillendirerek tüm dünyada dijital ödemelerin ve online bankacılığın yükselişini hızlandırdı. Kitleler nakitten temassız ödeme metodlarına geçerken, e-ticaret devleri fiziki mağazaların yerini aldı. Bunun sonucunda da dijital ödeme sistemlerine yönelik ihtiyaç büyümeye devam ediyor. Dijital ödemeler tüketicilerin hızlı ve kolay bir şekilde tüm dünyada para transferleri gerçekleştirmesine imkan tanıyor.
Bununla birlikte şirketler arası ödemelerde de devrim yaşanıyor. Yapay zeka (AI) teknolojisinin de yardımıyla fintek şirketleri küçük ölçekli işletmelerin de otomasyon sistemlerine geçmesini sağlıyor. Kripto paralar, online ve mobil bankacılık, kişiler arası ödemeler, finans yazılımları ile servisleri pandemi sonrasında da fintek alanındaki yükselişi desteklemeye devam edecek.
Yahoo’nun haberine göre teknoloji kullanımı konusunda oldukça rahat olan Y ve Z kuşakları, bankacılık alanındaki dönüşümü tetikliyor. Yalnızca mobil bankacılık ya da temassız ödemeleri benimsemekle kalmıyor, geleneksel bankaları da teknolojik olarak gelişmeye yönlendiriyorlar. İşte ödeme devriminde öne çıkan beş fintek şirketi.
MercadoLibre, Inc.
MELI online ticaret platformlarının operasyonlarını yönetiyor. Şirketin ödeme platformu aynı zamanda kendi e-ticaret platformu dışındaki ödemelerde de faaliyet gösteriyor. Şirketin bu yıl beklenen büyüme oranı, Zacks Internet - Commerce’ün tahmin ettiği %13,5’lik seviyeden neredeyse %100 daha yüksek. Şirketin 2021 için gelir beklentileri geçtiğimiz 60 günde %100 yükseldi.
Visa Inc.
Ödeme teknolojileri şirketi Visa, ödeme işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayan bir ağ sunuyor. Ağustos ayında şirket Larva Labs’den 150 bin dolar değerinde non-fungible token (NFT) satın aldı. Visa bu NFT’lerin geleceğin perakende, sosyal medya, eğlence ve ticaret alanlarında önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Şirketin bu yıl için beklenen gelir büyümesi %15,5 seviyesinde.
Green Dot Corporation
GDOT bir fintek şirketi ve banka holdingi olarak faaliyet gösteriyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket Apple, Uber ve Stash gibi dev isimler tarafından kullanılan bir hizmet olarak bankacılık (BaaS) platformuna sahip.
Global Payments Inc.
GPN kart, elektronik, çek ve dijital temelli ödemeler konusunda teknoloji ve yazılım hizmetleri sunuyor. Şirketin 2021 için beklenen büyüme oranı yaklaşık %28.
LendingClub Corporation
LC bir teknoloji platformu aracılığıyla birçok finansal ürün ve hizmet sunuyor. Şirketin 3,5 milyonun üzerinde müşterisi, kapsamlı veri kapasitesi ve etkin bir platformu bulunuyor. 2021’in ikinci çeyreğinde şirketin gelirleri üç katın üzerinde artış göstererek 204,38 milyon dolara yükseldi. Şirketin 2021 yılı için büyüme beklentileri %92,2.
İstihdam kıtlığı sorununa robot çözümü
Delta varyantı küresel toparlanmayı yavaşlatacak
RobinHood kripto testlerine başlıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.