BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiO para nereden gelecek?----

O para nereden gelecek?

O para nereden gelecek?
06 Eylül 2013 - 18:21 www.finansgundem.com

2020 Olimpiyatları için nefesler tutuldu. Eğer Türkiye kazanırsa müthiş bir servetin sahibi olacak...

2020 Olimpiyatları için nefesler tutuldu. Kazanan yarın belli oluyor. İstanbul, Madrid ve Tokyo kıyasıya bir yarış içinde. Türk iş dünyasını heyecanlandıran sonucun olumlu çıkması halinde İstanbul 2020 Türkiye'ye 5 milyon ek turistin yanı sıra 10 milyar dolar getirecek.
Türkiye’yi Olimpiyat heyecanı sardı...  Madrid, Tokyo ile 2020 Olimpiyatları’na evsahipliği için İstanbul’un, söz konusu organizasyona ev sahipliği yapıp yapmayacağı yarın yapılacak toplantıyla açıklanacak. Uzmanlar olimpiyatları İstanbul’da düzenlenmesi halinde ülkenin gelmiş geçmiş en büyük turizm gelirlerine ulaşmasını beklerken, olimpiyatların kazanılması halinde Türkiye’nin uluslararası şirketlerin doğrudan yatırımları açısından çok daha fazla dikkati çekeceğine vurgu yapıyorlar.
28 MİLYAR DOLAR YATIRILACAK
Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, İstanbul’un evsahipliği yapması halinde 7 yıl içinde tesis ve diğer entegre yatırımlar için 28 milyar dolarlık yatırımın yapılacağını anımsattı. Babaolğu yatırım için elverişli alanlar arasında Eminönü ve Haliç’in de olduğunu dile getirdi. İstanbul’un 35.7 milyon yabancı turist ile dünya turizminde beşinci ülke olduğnu söyleyen Babaoğlu, olimpiyatlarla gelecek 5 milyon ekstra turistin 10 milyar dolar getireceği bilgisini de sözlerine ekledi.
ALTYAPI HAZIR, PARA SIKINTISI OLMAZ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy 2004 ve 2011 yılları arasında yıllık ortalama 1.2 milyar dolar yatırım gerçekleştirilen ulaştırma altyapısı, iyileştirme çalışmaları da dahil olmak üzere şehrin geneline yayılan milyarlarca dolarlık genel altyapı yatırımlarının olimpiyatlar için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin dirençli bir ekonomiye sahip olduğunun altını çizen Ulusoy, şöyle devam etti: “Türkiye ekonomisi, Olimpiyatlar için inşa edilmesi gereken tesislerin finansmanında gerekli olan sermaye yatırımlarını çok rahat karşılayabilecek güce sahiptir.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BIRAKIN PALAVRALARI.07 Eylül 2013 19:35

    Madride verilecektir göreceksiniz çünkü nedeni başbakanın yapmış olduğu TAKSİM GEZİ Parkı olayları bu işin önünü kesecektir,işte burayadayazıyorum bütün dünya taksim gezi olayını izledi ve dışülkelerdende tepkiler yağdı milletine bunları yapanlar neyazıkki yabancılara neden yapmasınlar.

  • semih07 Eylül 2013 11:50

    yalana bak hepsi yalan o kadar para bu ülkeden çıkacak .sen önce tüp geçidinin yamukluğunu düzelt faciaya yol açmadan.

  • tabi tabi06 Eylül 2013 22:00

    nasreddin hocanın koyun hikayesine benziyor

  • Kış olimpiyatı yapmak daha iyi olur06 Eylül 2013 19:50

    Yaz olimpiyatları yerine kış olimpiyatlar yapmak daha mantıklı, en azından kış turizmi canlanır ve kış merkezlerini dünya tanır

  • isa arsi06 Eylül 2013 19:10

    biz olimpiyatı almayı istmedik ki biz sadece onun adına alınan vergileri sağlanan rantları dağıtılan ünvanları sevdik

  • palavra06 Eylül 2013 18:43

    tamamen bilinçsiz hayali rakamlar yabancı kanal Bloomberg tv bir very yayınladı olimpiyat dan kar eden ülke yok yunanistan 14 milyar dolar zarar etmiş hadi beş milyon turist geldi sanki nıraktığı paranın hepsi kar olacak çnliler olimpiyatlarda yaptıkları tesisleri napacaklarını düşünüyor şu anda kara kara