Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, 2020 yılında küresel borçluluk oranlarında pandemi destekleri nedeniyle kayda değer artış yaşanırken, gelişen ülkelerde borçluluğu en çok artan ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.
Verilere göre, 2020 yılında küresel borçlar 24 trilyon dolar artarak 281 trilyon dolarla yeni zirveye çıktı. Gelişmiş ülkelerde borçluluk 2019'da 183 trilyon dolar olan seviyesinden 205 trilyon dolar gelirken, gelişen piyasalarda borcun/GSYH'ya oranı 2019'da %220 olan düzeyinden %250'nin üzerine geldi.
Türkiye'nin borçluluğu arttı
Gelişen piyasalarda borçluluk artışı en fazla olan ülkelerin Brezilya, Kore, Türkiye, BAE ve Çin olduğu belirtilen raporda, en fazla artışın Çin'de yaşandığı, ardından Türkiye, Kore ve BAE’nin geldiği bilgisi verildi.
Rapora göre, Türkiye'de 4. çeyrek itibarıyla GSYH'ya göre borçluluk oranları hanehalkı için %15,2'den %18,4'e, finans dışı şirketler için %65,2'den %75,8'e, kamu için %34,2'den %47,3'e, finans sektörü için ise %23,6'dan %32,5'e geldi.
Moody’s Türkiye için büyüme tahmini yükseltti
Erdoğan: Döviz rezervleri kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.