BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'O banka biz değiliz'----

'O banka biz değiliz'

'O banka biz değiliz'
05 Mayıs 2011 - 12:24 www.finansgundem.com

“Kimse bankacılık sektörünü farklı bir gemide sanmasın” diyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, “Kimsenin bankacılık sektörünü farklı bir gemide görmemesi gerekir” dedi. Çağlar Başkent Doğalgaz ihalesinde kredi vermeyen kamu bankasının kendileri olmadığını vurguladı. Düzenlenen basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Çağlar, faizlerin düşmesi gerektiğini söyledi. Faizler düşerse yatırımın önünün açılacağını ifade eden Çağlar, bankaların üretimi ve istihdamı desteklemesinin önünün açılması gerektiğini vurguladı. Çağlar, göreve ilk geldiklerinde tarım sektörünü yıllık yüzde 59 faiz ile fonladıklarını ve bunu yurtdışından gelen yabancı konuklarına anlatmakta zorluk çektiklerine dikkat çekti. Can Akın Çağlar, “Bize üç kez bu oranı tekrar ettiriyorlardı. ‘Galiba yanlışlık var’ diye düşünüyorlardı” diye konuştu.
Tarım sektörüne 16 milyar lira kredi kullandırdıklarını söyleyen Çağlar, bu yıl sonunu kadar bu miktarın 17-18 milyar dolara çıkacağını belirtti. Çağlar, tarım kredilerinin takibe düşme oranının sektörün çok altında olduğunu ifade etti.
Ziraat Bankası’nın yurtdışında büyüyeceğini ve bölgesel bir güç olacağını dile getiren Çağlar, “Artık gelişmişlik doğuya kayıyor. Onunu için de biz doğu ülkelerinde daha etkin olmalıyız” dedi. Bazı ülkelerde temsilcilik ve şubeler açacaklarını bazılarında ise banka satın alarak pazara gireceklerini anlatan Can Akın Çağlar, “Her ülkeye göre farklı strateji izleyeceğiz” dedi. Bazı ülkelerde ise o ülkelerdeki devlet bankaları ile ortak bankalar kurabileceklerini belirtti Çağlar.
Başkent Doğalgaz’ın özelleştirilmesinde “Bir kamu bankasının kredi vermediğinin hatırlatılması üzerine Çağlar, “O banka biz değiliz. Bu tür uzun soluklu kredilerle ilgili olarak binlerce firma ile görüşüyoruz. Bizim arkadaşlara sordum. Bir ara görüşmüşler ama görüşmeler daha sonra kesilmiş“ dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Caglar'in yüzü neden gülmüyor?06 Mayıs 2011 08:36

    Her konuda ahkam kesen, millete akil veren Caglar'in bu aralar yüzünden düsen bin parca. Hüseyin Aydin'in Bankalar Birligi Baskani olmasi Caglar'i derinden yaraladi. Hangi üst kurul baskaninin süresi dolsa Caglar oraya en kuvvetli adaydir. Ama yillardir birsey degismez. Önce Merkez arkasindan TBB baskanliklari gitti. Vuslat baska bahara kaldi.

  • Ziraat'in yurtdisi rezaletleri06 Mayıs 2011 08:32

    150 milyon Euro sermayeyi %1 getiri ile Almanya'da ziyan eden Ziraatbank AG'de skandallar bitmek bilmiyor. Haksiz yere görevden aldiklari genel müdür yardimcisi Elvan Öztabak davayi kazandi ve tazminata hak kazandi. Mahkeme masraflari dahil Ziraat'in zarari 100 bin Euro'yu gecti. Tabi para milletin cebinden cikiyor.

  • 06 Mayıs 2011 00:24

    yorum yapmaya gerek yok!