Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak ve 20 milyar dolar yatırım maliyeti öngörülen Akkuyu Nükleer Santrali için sınırlı çalışma izni verilirken, 2018'in ilk yarısında inşaat lisansının alınması bekleniyor. Rus kamu şirketi Rosatom'un Türkiye'de kurulu şirketi Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, "Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan (TAEK) inşaat lisansının ilk aşaması olan sınırlı çalışma iznini aldı" denildi. Akkuyu ile ilgili hükümetlerarası anlaşma, Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalanmıştı. Santralin ilk olarak 2020 yılında devreye alınması planlanıyordu ancak hem teknik sorunlar hem de iki ülke arasında yaşanan problemler nedeniyle takvim planlandığı gibi işletilemedi. Söz konusu santralin ilk ünitesinin, inşaat başlanmasının ardından yedi yıl sonra devreye girmesi öngörülüyor. Bu izin kapsamında, nükleer adanın güvenliği için önem arz eden bina ve yapılar hariç, nükleer santralin geriye kalan bütün kısımlarında yapı ve montaj çalışmalarının yapılması öngörülüyor. Bu iznin alınmasıyla inşaat çalışmalarına başlanma aşamasına geçildiği vurgulanan açıklamada, "Nükleer güç santralinin tüm bina ve yapıların inşaatına en kısa zamanda başlamak isteriz. Bu süreç kapsamında tüm ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarına uyum sağlanması en önemli görevlerimizin arasındadır" denildi. Açıklamada, inşaat lisansının ise 2018 yılının ilk yarısında alınmasının planlandığı belirtildi. Santral, her biri 1,200 megawatt (MW) kurulu güce sahip dört üniteden oluşacak ve yılda yaklaşık 35 milyar kilowatt/saat elektrik üretimi ile Türkiye'nin mevcut elektrik tüketiminin yüzde 16'sını karşılayacak. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık veren Türkiye, enerji kaynaklarını çeşitlendirme çalışmaları kapsamında nükleer santralleri de devreye almak istiyor. Bu kapsamda Türkiye, Japonya ile de Sinop'a nükleer santral yapmak için de anlaşma imzalamıştı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.