BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNot artırımını kim sızdırmış olabilir?----

Not artırımını kim sızdırmış olabilir?

Not artırımını kim sızdırmış olabilir?
21 Haziran 2012 - 07:59 www.finansgundem.com

İMKB Endeksi haziran başından bu yana arka arkaya devam eden yükselişlerle % 5.9 değer kazanmıştı

Reuters’ın sorularını yanıtlayan Moody’s analisti Sarah Carlson ise kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi için herhangi reçete sunmadığını vurguladı ancak şunları söyledi: “Kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi için cari açığın yapısal olarak azaltılması, TCMB döviz rezervlerinin arttırılması ve özel sektör borçlanmalarının azaltılması gibi adımlar atılabilir.”
Moody’s not arttırımının ardından dolar/TL 1.79 seviyesinin altına kadar gerilerken, TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok değer kazanan para birimlerinden oldu. Gösterge faiz ise yüzde 9’un altına inerek şubattan bu yana en düşük seviyeye geriledi.
ÖNCEDEN SIZMIŞ OLABİLİR
Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu arttırması sonrasında İMKB, seansın başında yüzde 1 civarı artış kaydederken, euro bölgesi ülkelerine ilişkin endişelerin devam etmesi ve teknik görünüm nedeniyle, not artışının endekse yansıması sınırlı kaldı. İMKB Endeksi haziran başından bu yana arka arkaya devam eden yükselişlerle yüzde 5.9 değer kazanmıştı. Reuters’e konuşan FinansInvest Genel Müdür Yardımcısı Mert Ülker, “Endeksteki son iki haftaki olumlu trend sonrası kolay aşılmasını beklemem. Moody’s kararı da önceden sızmış ve fiyatlanmış olabilir” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)