Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Norveç Ulusal Kimlik Belgesi Merkezi'nden alınan verileri aktaran Aftenposten gazetesi, 2018'de 1.014 kişi sahte pasaport veya kimlikle yakalandı.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre, bu, kayıtların tutulmaya başladığı tarihten bu yana en yüksek sayıydı ve bir önceki yıla göre yüzde 86'lık bir artışa denk geliyordu.
Bunların üçte birinden fazlasını oluşturan 482 kişi ise Türk vatandaşı olarak kayıtlara geçti.
Norveç'e sahte pasaportla giden Türk vatandaşlarının yüzde 19'u Yunanistan belgeleriyle gidip kendilerini Yunan olarak tanıttı.
SEBEP OLARAK YÖNETİM GÖSTERİLDİ
Gazete, sahte belgelerle yakalananların rekor kırmasının nedeni olarak Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün "Avrupa'nın en yozlaşmış ülkelerinden biri" olarak nitelediğini vurguladığı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye'yi" gösterdi.
15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından çok sayıda kişinin hapse girdiğini hatırlatan gazete, "Erdoğan rejiminden kaçan Türklerin" Schengen bölgesine girdikten sonra sahte belgelerle Schengen içinde serbest seyahat hakkını kullanarak Norveç'e geldiğini belirtti.
Türk vatandaşlarının sahte AB pasaport ve kimliklerinin yanı sıra sahte Schengen vizesi ve Schengen bölgesinde vizesiz seyahate izin veren türden sahte Türk pasaportları da kullandığı belirtiliyor.
İLTİCA DA İLK SIRADA
Türk vatandaşları Norveç'e iltica başvurularında da ilk sırada yer aldı. 2018'de Türk vatandaşları, 765 sığınma başvurusu ile Norveç'e en fazla iltica eden ulus oldu.
Aftenposten’a konuşan Ulusal Kimlik Belgesi Merkezi Kıdemli Danışmanı Mads Odnes, Türk vatandaşlarının Norveç'e ayak basana kadar sahte belgelere ihtiyaçlarının olduğunu fakat Norveç'e geldikten ve polis tarafından yakalandıktan sonra gerçek kimliklerini açıklayarak iltica başvurusu yaptıklarını söyledi.
Norveç Yüksek Mahkemesi, sahte seyahat belgesi kullanan sığınmacılara sahte belge kullanma suçundan ceza verilemeyeceğini hükmetmişti. Birleşmiş Milletler'in Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Sözleşmesi de aynı uygulamayı savunuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.