Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hükümetin önlemlerine rağmen Nijerya'da temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve tıbbi müdahalenin anında ve etkili yapılamaması, salgınları ve ölüm oranlarını artıran nedenlerin başında.
10 ayda koleradan 256 kişi vefat etti
Özellikle sellerin ardından ülkenin farklı eyaletlerinde kolera salgını patlak verdi. "Vibrio" bakterisinin sebep olduğu, gıda ve su yoluyla bulaşan kolera, şiddetli ishale ve vücutta su kaybına yol açıyor. Hastalık, tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor.
Ülkede yılbaşından bu yana başkent Abuja'nın yanı sıra 33 eyalette 10 bin 745 kişide kolera vakası tespit edildi, salgın nedeniyle 256 kişi öldü. En çok 5-14 yaşlarındaki çocuklarda görülen salgın yüzünden vefat edenlerin yüzde 48'inin erkek olduğu belirtildi.
Lassa ateşinden 172 kişi öldü
Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan Lassa ateşi, insandan insana geçebiliyor ve ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor.
Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) verilerine göre bu yılda 6 bin 883 şüpheli Lassa ateşi vakası görüldü, bunlardan 937'si doğrulandı ve 172 kişi hastalık nedeniyle öldü.
Hayvandan insana geçebiliyor
Her yıl kurak dönemin yaşandığı kasım ve mayıs aylarında artan, hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi salgını, ocaktan bu yana Nijerya'nın 26 eyaletine bağlı 104 bölgeye yayıldı.
Mali, Togo, Gana, Liberya ve Sierra Leone gibi birçok Afrika ülkesinde görülen Lassa ateşine Nijerya'da ilk olarak 1969'da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde rastlanmıştı.
Menenjitten 56 kişi can kaybı
Beyinden başlayarak tüm vücudu etkisi altına alan ve hava yoluyla bulaşabilen menenjit salgını, başkent Abuja'nın yanı sıra 32 eyalete yayıldı. Ülkede 961 menenjit vakası belirlenirken hastalardan 56'sı öldü.
Salgının kontrol altına alınması için çalışan hükümet, boyun ve baş ağrısı yaşayanların hemen hastaneye başvurmaları gerektiğini bildirdi. Hükümet, 2030'a dek hastalığı yenmek için küresel hedefe bağlılığı vurguladı.
Maymun çiçeği vakası 318 oldu
Nijerya'da mayısta görülen ilk maymun çiçeği vakası sonrası virüs, ülkenin farklı eyaletlerinde yayıldı. Ülkede sıklıkla görülen maymun çiçeği hastalığıyla ilgili şimdiye kadar 317 vaka tespit edildi, 19 kişi virüsten öldü.
En çok sıtma vakası Nijerya'da
Nijerya Sağlık Bakanı Osagie Ehanire, küresel vaka ve ölümlerin yüzde 27'sinin Nijerya'da görüldüğünü duyurdu. Ehanire, dünyada sıtma vakalarının en fazla Nijerya'da görüldüğünü, sıtmanın, nüfusun yüzde 98'inden fazlasını etkilediğini bildirdi.
Sıtmanın ülkede halk sağlığı açısından hala önemli bir hastalık olduğunu belirten Ehanire, hükümetin sıtmaya bağlı ölüm oranını 2025'e dek 1000 doğumda 50'den aza düşürmek için çalıştığına dair güvence verdi.
ABD'den Nijerya afetzedelerine 1 milyon dolarlık yardım
Nijerya'daki sellerde can kaybı 603'e çıktı
Nijerya'da kolera salgını: Yüzde 47 arttı!
Nijerya'da salgının bilançosu ağırlaştı
Nijerya'da seller, 1,41 milyondan fazla kişiyi kötü etkiledi
Nijerya'da sel bilançosu: 24 ölü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.