BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte iki şeker fabrikasının ihale sonuçları----

İşte iki şeker fabrikasının ihale sonuçları

İşte iki şeker fabrikasının ihale sonuçları
06 Nisan 2018 - 16:57 www.finansgundem.com

Niğde Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası'nın satışı için bugün ihale yapıldı. İşte ihalenin sonuçları...

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bugün saat 16.00'da Niğde Bor Şeker Fabrikası ve 17.00'de Kırşehir Şeker Fabrikası'nın satışı için ihale gerçekleştirdi. İhaleler Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), Kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. 

İlk ihaleye, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Son dakika... İşte iki şeker fabrikasının ihalesinin sonucuFabrikası AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüzünler Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ- Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ katıldı. 

İhalede ilk olarak kapalı zarf içinde elemesiz teklifler alındı. Üç elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 245 milyon lira, artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi. Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi. Teknik olarak sonuçlanan ihalenin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından açıklanacak.

ÖİB, ilk kez yatırımcıları ilan etmeden bugün ihale yapacağını duyurdu. Bor Şeker Fabrikası için ihale birazdan başlayacak. Salonda Niğdeliler, çiftçiler, CHP'li yönetici ve milletvekilleri var. Vekiller ihale öncesi Özelleştirme İdaresi'nde basın toplantısı yaptı. 

SALONDA GERGİNLİK

Salona CHP'li yönetici ve milletvekilleri alınmak istemedi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP'lilere ihaleyi sağlıksız hale getirdiklerini söyleyince, vekiller "Neyi, kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?" dedi.

Salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Parti Meclis üyesi Semra Dinçer ile Niğde ve Kırşehir'den hem partililer hem de çiftçiler yer alıyor. 

İKİNCİ TURA GEÇİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Şeker vatandır, vatan satılamaz" diyerek ihaleyi protesto etti. Ağbaba; "Bu ihale hukuksuzdur, kimse gelmesin diye saat 11.00'de duyurdunuz. Ama biz 2019'da bunu bu fabrikaları yeniden devletleştireceğiz dedi. CHP'li vekillerin dışarı çıkmasının ardından ihaleye devam edildi. İlk turda Bor Şeker Fabrikası için kapalı zarflarla teklifler alındı. En yüksek teklif 175 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. İkinci tura geçildi.

KAZANAN DOĞUŞ ÇAY

İhalenin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı. En yüksek teklifi 336 milyon lirayla Doğuş Çay verdi. Kayseri Şeker ihaleden çekildi.

İŞTE TEKLİF VERENLER

İş Kaya İnşaat Anonim Şirketi
Tüzünler Tarım Ürünleri Anonim Şirketi
Erser Grup-Sterk Ortak Girişimi 
Bergiz Anonim Şirketi
Doğuş Yiyecek İçecek Üretim Anonim Şirketi
Kayseri Şeker Anonim Şirketi
Mutlucan Tuz Madencilik
Albayrak Turizm Seyahat Anonim Şirketi

KAZANAN TUTGU GIDA

Kırşehir ihalesi 200 milyon TL'yle başladı. Eksim Yatırım ve Fermas İnşaat ihaleden çekildi. İhalenin 3. turu 267 milyon 100 bin TL'yle açıldı.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesinin açık artırma bölümünde ise Kayseri Şeker Fabrikaları ile Tutgu Gıda yarıştı. Kazanan 300 milyon TL ile Tutgu Gıda oldu.

 İŞTE TEKLİF VERENLER

1- Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
2- Yılmaz Çağlayan Oğulları Un Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
3- Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
4- Kayseri Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi
5- Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
6- Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
7- Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret Anonim Şirketi
8- Fermas İnşaat Anonim Şirketi
9- Bergiz İnşaat Anonim Şirketi
10- Eksim Yatırım Holding Anonim Şirketi
11- Çağlayanlar Enerji ve Gübre Sanayi Ticaret Limited Şirketi

DUYURUDA BELİRTİLMEDİ

ÖİB duyurusuna göre Bor Şeker Fabrikası için saat 16.00'da; Kırşehir Fabrikası için de
saat 17.00'de nihai pazarlık görüşmesi yapacaktı. 

Ancak ihalenin kamuoyuna, canlı yayınlara açık olup olmadığı da duyuruda belirtilmedi.

CHP'Lİ AĞBABA: YARIN ÇORUM'DA MİTİNG VAR, İHALE İÇİN NEDEN ACELE EDİLİYOR?

20 Şubat ilanının hemen ardından CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve yirmiye yakın milletvekiliyle şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için il il dolaşmış, "Şeker fabrikaları vatandır. Vatan satılamaz. Biz şeker için vatan ittifakı kurduk" mesajı vermişti.

CHP, bu ziyaretlerinin ardından yarın da Çorum'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  katılımıyla 50 bin kişilik bir miting yapmayı hedefliyor.

Başkent Ankara'da ÖİB'in bu miting öncesinde apar topar neden ihale yaptığı sorusuna yanıt aranıyor.(Aysel Alp/Hürriyet)

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali07 Nisan 2018 01:06

    Devlet şeker üreten işadamları ile rekabet etmez....denetler vergi alır......karşı çıkmak niye

  • veri06 Nisan 2018 23:50

    devlet fabrikalarında çalışan işçiler asgari ücretin dört katı maaş alıyor ikramiyelerle beraber,asgari ücretlinin onda biri çalışmıyorlar hepsi arpalık milletin sırtında kambur ,hepsi satılsın benim çoluğümun cocuğumun sırtından sendikalar, yatan işçiler nemalanmasın...

  • Çorumlu06 Nisan 2018 23:11

    Ak trollerin yerinde olsam yarın şeker mitingine katılıp gerçekleri öğrenirdim.

  • Zeliha06 Nisan 2018 22:59

    Kar eden ekonominin bel kemiği olan şeker fabrikaları yerine Kaçaksarayı satın!Esas zarar eden,israf abidesi olan milletin sırtına yük olan odur.Yıllık elektrik faturası 100 milyon tl.Her şeyi satıp yiyeceğinize biraz da üretimi teşvik edin,biraz daha az çalın.Ekonomi berbat dolar 4,10 TL oldu.

  • Kartalkara06 Nisan 2018 22:15

    Devletin fabrikası olmaz devlet doğru yolda devlet yol yapar hastane yapar b

  • devlet hastane yapıyor mu07 Nisan 2018 00:13

    Devlet hastane kiralıyor, hastane de yapmıyor. Okuyun öğrenin cahil kalmayın.

  • Üretici06 Nisan 2018 23:02

    Devlet fabrika yıkmaz, fabrika yapılmasını teşvik eder.

  • Hastalar 06 Nisan 2018 21:25

    Yaziklar olsun zehir zikkim olsun

  • Ofli786106 Nisan 2018 21:21

    Doğru çaldıkları için 8 kişilik kogusli hastaneden tek kişilik oda doğru çaldıkları için karabukten Trabzon'a giderken hep duble doğru çaldıkları için belediyeler ayın 15 tıkır tıkır maaş alır doğru çaldıkları için bu kadar nükleer baraj hastane tesis yapılıyor doğru çaldıkları için milli silahlarla afrine el baba giriliyor sen diyeceksin ki devlet yapacak bende sana diyin o devlet 15 sene önce niye yoktu at gözlük bakmayın ya köhnemiş zihniyet

  • ıtri06 Nisan 2018 22:21

    çaldıkları için sen 1600 tl maaş alıp ay sonunu getiremezken, onların oğullarının trilyonları var. çalmasalar mazot 5 tl, dolar 4 tl olmaz

  • Selahattin abi06 Nisan 2018 22:09

    Kesinlikle haklısın,yaptıkları hizmetler görmemezlikten gelinmez.Aslında geçmişte de hizmetler yapıldı yapılmadı değil bu kadar insanların gözünün içine sokulmadı.Devlet neden var neden vergi alıyor,vatandaşına hizmet için tabii ki.Yapacaklar yapmak zorundalar.Ama çalmak zorunda değiller,çalmayacaklar eğer çalıyorlarsa..

  • Mirasyediler06 Nisan 2018 21:21

    Ee hani chp nin dikili agaci yoktu bu ulkede yillardir sata sata bitiremediniz , bunlari babaniz diktiydi degilmi !!!

  • Cemil06 Nisan 2018 20:44

    Kar eden ekonominin bel kemiği olan şeker fabrikaları yerine Kaçaksarayı satın!Esas zarar eden,israf abidesi olan milletin sırrına yük olan odur.Yıllık elektrik faturası 100 milyon tl.Her şeyi satıp yiyeceğinize biraz da üretimi teşvik edin,biraz daha az çalın.Ekonomi berbat dolar 4,10 TL oldu.

  • zozo06 Nisan 2018 20:16

    aktrolleri salmışlar sitelere satışla ilgili olumlu yorum yapsınlar diye.....beyin stop

  • zozo07 Nisan 2018 00:34

    hoştttt...eğitim stop kültür stop beyin stop

  • Milli06 Nisan 2018 22:11

    Buraları mu buldun şimdi de bu ülkenin evkatlarına hakaret etmek için ? Çıkın seçim meydanına da boyunuzun ölçüsünü alalım . Nerdeee ... seni gidi kaçak it sürülerinin neferi seniii ...

  • Ofli06 Nisan 2018 20:13

    Kardemir görüyoruz devlette çiftlikte şimdi 5000 kişi çalışıyor adamlar 4-5 bin TL para alıyor üretim yapıyor kar yapıyor bence hepsi ozellesmeli ve borsaya arz edilmeli çiftlik olmaktan ciksin

  • KILIÇ06 Nisan 2018 19:24

    ALANA HAYIRLI OLSUN DEVLET FABRİKA ÇALIŞTIRMAZ .DEVLET SADECE DENETİM YAPAR ZATEN ARPALIK DURUMUNDA .SATILMASINA SEVİNDİM .

  • Vatandaş 06 Nisan 2018 19:12

    Surekli devlet isletmelerinde çalışan işçi memur himmete muhtaç asgari ücretli vatandaşlarımıza çalışmıyorlar gibi kötü gösterilerek özelleştirme adı altında milletin malı hatta devlet bankası kredileriyle şahıslara aktarılıyor. Gün gelir o şahıslarda yabancılara devreder Tekel gibi.

  • Ihlas grubuna kayyum atansin...06 Nisan 2018 18:41

    Seker fabrikalarina el atacaginiza ihlas grubuna kayyum atayin...patronunu tutuklayin dolandiriciliktan....

  • ONUR06 Nisan 2018 18:40

    SİZ Mİ YAPTINIZ SATIYORSUNUZ

  • Şahin kus06 Nisan 2018 18:37

    Hala 1930 larda yaşadığımızı sanıyorlar.o zaman devlet mecburen kendi kurmak ve çalıştırmak zorundaydı.Ticari işletmeler kesinlikle özel kesim tarafından çalıştırılması gerekir siyasetçilerin arpaligi olmaktan çıkarılmalıdır.verimli calistiriilmali

  • Keklik06 Nisan 2018 18:19

    Fabrikayi kapatip, arazisine konut projesi yaparlar. Odedikleri parayi fazlasıyla çıkarırlar.

  • Yyy06 Nisan 2018 21:23

    Boyle diye diye koca ulkeyi arpalik yaptiniz

  • broker06 Nisan 2018 17:50

    stratejik tesisler hariç, devlet eğitim sağlık ve güvenlik dışında hiçbir sektörde olmamalı. devletin malı deniz yemeyen domuz oluyor sonrasında, ereğli özelleştirme öncesine göre yarıyarıya personelle ile 2 kat üretim yapıyor.

  • kazım06 Nisan 2018 17:22

    satılıp fabrikayı kapatma ihalesi.

  • POLAT ALEMDAR06 Nisan 2018 17:16

    özelleşmesine sevindim .ben daha önce orada kaldım arkadaşlar.orada 50 yada daha üzerinde otel vardı kimseyi oraya koymuyorlar idi görevlisi ise otelinde kalanlardan daha çok idi.oranın üst düzey yeneticileri her gün kendilerine lokantasından çok ucuz fiyata hemen hemen her gün ziyafet çekerler idi.bence devletin hiç bir fabrikası olmamalı.ben özelleşmeyi olumlu buluyorum.devleti yiye yiye bitiririp kuruttular sonra çıkıp yaygara yapartırırlar.