Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avusturya’nın en büyük yatırım bankası Raiffeisen Centrobank, 17-18 Ocak’ta Türkiye’nin en büyük şirketlerini New York’ta yatırımcılarla buluşturacak. ‘New York Turkey Day’ isimli zirve bugün toplam piyasa değeri yaklaşık 30 milyar dolar olan ve aralarında Garanti Bankası, Akbank, Koç Holding, Anadolu Grubu, Şişecam, ve BİM’in yer aldığı 15’ten fazla Türk şirketi, toplam yönettikleri varlık değeri 3 trilyon doları aşan yaklaşık 30 ABD’li fonla bir araya gelecek. Konferans, şirketleri ve yatırımcıların bir araya gelerek birbirini daha iyi anlamasını ve yatırım fırsatlarının ilk elden aktarılmasını hedefliyor.
30 ABD’li fon arasında Morgan Stanley’den, Moon Capital’e, JP Morgan’dan Goldman Sach’a dünya devleri bulunuyor. Yönettikleri varlık 3 trilyon doları aşan bu şirketlerin fonlarının yüzde 20’si Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde. Ve yaptıkları yatırımların da yüzde 62’si uzun vadeli değerlendiriliyor. Türkiye’de yatırım bankacılığı hizmeti veren Avusturyalı Raiffesein Centro Bank’ın Avusturya ve Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Direktörü Özgür Güyüldar, “Bir çok Türk şirketinin güçlü temellere sahip olduklarını görüyoruz ve bu hikayelerin yatırımcılara iyi bir şekilde anlatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sebeple şirketleri ve yatımcıları böyle bir platformda bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
ALGIYI DÜZELTECEK
Güyüldar, Türkiye ekonomisindeki normalleşme zaman alacağından uluslararası yatırımcıların Türkiye algısındaki toparlanmanın da biraz daha uzun süreye yayılabilir göründüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: “Pek tabii ki bu durum Türkiye’ye özel değil. Kur şoklarına maruz kalan tüm gelişmekte olan ülkelerde bu tür durumlar zaman zaman görülüyor. Bu noktada, Türkiye’nin geçmişte gösterdiği başarılı deneyimler, bu tür piyasa dalgalanmalarını yönetme becerisine sahip olduğu konusunda yatırımcıları ikna etmiştir. Özellikle son 16 yılda uygulanan basiretli politika seti ve yapısal reformlarla ekonomisini güçlü makro temeller üzerine inşa etme başarısı göstermiş olan Türkiye’nin bu tür geçici dalgalanmalarla başa çıkma yeteneğine güvencimiz tamdır. Netice itibariyla, böyle bir resimde, Türk şirketlerinin mevcut değerlemelerinin yabancı yatırımcılar açısından çok önemli fırsatlar yarattığını gönül rahatlığı ile söylüyoruz.”
ZİRVEDEKİ TÜRK ŞİRKETLERİ
Garanti Bankası, Akbank, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, BİMAŞ, Türkiye Sanayi ve Kalkınma Bankası, Koç Holding, Anadolu Grubu, MLPCare, Şişecam, Pegasus Hava Yolları, Mavi, Doğuş Otomobil, Yataş Grup, Tat Gıda, Lokman Hekim. (Şebnem Turhan/Hürriyet)
bir araya gelişle alaka bir haber duyamadık ugun bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.