Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
New York borsası, ABD'de artan resesyon endişeleriyle günü sert düşüşle tamamladı.
Kapanışta Dow Jones endeksi 600 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,51 düşüşle 40.936,93 puana geriledi.
S&P 500 endeksi yüzde 2,12 azalışla 5.528,93 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 3,26 kayıpla 17.136,30 puana indi.
ABD'de zayıf imalat sanayi verileri ülke ekonomisinin sağlığına ilişkin endişeleri canlandırırken, pay piyasalarında negatif seyir izlendi. Endeksler, ağustos ayı başındaki global satış dalgasının ardından en kötü kayıplarını gördü.
Ülkede Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ağustosta 47,2'ye çıkmasına rağmen piyasa beklentilerinin altında kaldı. S&P Global'in imalat sektörü PMI verisi de ağustosta 47,9 ile tahminlerin hafif altında gerçekleşti.
İmalat sektöründeki daralmanın sürdüğünü gösteren PMI verileri sonrasında ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi yaklaşık 9 baz puan azalışla yüzde 4,83'ün altına indi.
Para piyasasındaki fiyatlamalarda da ABD Merkez Bankasının (Fed) bu ay politika faizini 25 baz puan düşürme olasılığı yüzde 63, 50 baz puan düşürme olasılığı yüzde 37 oldu.
Analistler, verilerin üretim sektörünün sağlığında bozulmaya işaret ettiğini belirterek, resesyon korkularının yeniden alevlendiğini ifade etti.
Yatırımcıların yarınki "Bej Kitap" raporunun yanı sıra bu hafta açıklanacak istihdam verilerini beklediğini dile getiren analistler, bu hafta yayımlanacak verilerin, ABD ekonomisinin sağlığına ve Fed'in ilk faiz indiriminin boyutuna dair daha fazla ipucu verebileceğini belirtti.
ABD'de inşaat harcamaları ise temmuzda artış beklentisinin aksine yüzde 0,3 azalış kaydetti.
Teknoloji hisselerindeki değer kaybı da dikkati çekerken, yüzde 9,5 gerileyen Nvidia hisseleri çip şirketlerinin hisselerindeki düşüşe öncülük etti.
Çip şirketlerinden Broadcom'un hisseleri yüzde 6,2, Qualcomm'un hisseleri yüzde 6,9 ve Micron'un hisseleri yüzde 8 değer kaybetti.
ABD'nin teknoloji devlerinden Apple'ın hisseleri yüzde 2,7, Microsoft yüzde 1,9, Alphabet yüzde 4, Amazon yüzde 1,3, Meta yüzde 1,8 ve Tesla'nın hisseleri yüzde 1,6 düştü.
Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, ABD'li çelik üreticisi US Steel'in Japonya'nın en büyük çelik üreticisi Nippon Steel'a satışına karşı çıktığını belirtmesi sonrasında US Steel'in hisseleri yüzde 6 geriledi.
ABD ve İsrail arasında Philadelphi Koridoru anlaşmazlığı sürüyor
ABD'de inşaat harcamaları temmuzda geriledi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.