Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
New York borsası, ABD'de beklenenden güçlü gelen verilerin ekonomide "yumuşak iniş" beklentilerini artırmasıyla haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı.
Kapanışta Dow Jones endeksi 130 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,36 artışla 36.247,87 puana çıktı.
S&P 500 endeksi yüzde 0,41 artarak 4.604,38 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,45 kazançla 14.403,97 puana yükseldi. S&P 500 endeksi Mart 2022'den bu yana, Nasdaq da Nisan 2022'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.
İŞSİZLİK ORANINDA DÜŞÜŞ
ABD'de ekonominin gücüne işaret eden verilerin ardından pay piyasalarında haftanın kapanışında pozitif bir seyir izlendi.
Ülkede bugün açıklanan verilere göre, grevdeki otomotiv işçilerinin işlerine dönmesinin de etkisiyle tarım dışı istihdam, kasımda 199 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 3,9'dan 3,7'ye düştü.
Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç ise yüzde 0,4 artarak 34,10 dolara yükseldi. Piyasa beklentilerinin üzerinde artan ortalama saatlik kazanç verisi, maaşlardaki son dört ayın en güçlü artışına işaret etti.
Beklenenden güçlü gelen istihdam verisi sonrası ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 10 baz puan artışla yüzde 4,23'e çıktı.
'YUMUŞAK İNİŞ' SİNYALİ
Güçlü istihdam verileri ilk olarak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentileri zayıflatsa da ABD ekonomisinde "yumuşak inişin" gerçekleşeceği yönündeki beklentileri destekledi.
ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi de aralıkta 69,4'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.
Tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri bu ay yüzde 4,5'ten yüzde 3,1'e gerileyerek Mart 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye indi. Uzun vadeli enflasyon beklentileri de aynı dönemde yüzde 3,2'den yüzde 2,8'e düşerek, Temmuz 2021'den bu yana en düşük ikinci seviyesini kaydetti.
Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, bugün açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun aralık sayısında, küresel ekonomik büyüme hızının gelecek yıl keskin bir şekilde düşerek yüzde 2,1 olacağını öngördü. Raporda, ABD ekonomisinde resesyon olmasa da keskin bir yavaşlamanın beklendiği aktarıldı. Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4, gelecek yıl yüzde 1,2 ve 2025'te yüzde 1,4 büyüyeceği tahmin edildi. Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 4,1, gelecek yıl yüzde 2,5 ve 2025'te yüzde 3,2 büyüyeceği öngörüldü.
New York borsası yükselişle kapandı
New York borsası düşüşle kapandı
New York borsası karışık seyirle kapandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.