Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Netflix, birbirinden şoke eden iddiaların ortasında. Akış platformu, nadir görülen bir cilt hastalığından muzdarip çocukların görüntülerini çaldıktan sonra görüntüleri, zehirli atıkların fiziksel etkilerini göstermek için kullandı.
Popüler akış platformu, Gandeevadhari Arjuna isimli Hint filmi nedeniyle yerden yere vuruluyor. Söz konusu film, biyolojik atıkların ölümcül etkilerine kurban giden bir aileyi alt senaryosunda bulunduran 2023 yapımı bir Hint aksiyon-gerilim filmi. Ancak film, platformun en çok izlenen yapımı olduğu için değil, yaptığı hata ile gündemde. Sözcü'de yer alan habere göre, filmin yapımcıları, filmde yer verdikleri uydurma hastalıklar için bir görsel oluşturmak amacıyla sahne makyajını tercih etmek yerine, zehirli atıklardan kaynaklanan yaralanmaları tasvir etmek için Harlequin iktiyozisi adı verilen son derece nadir bir cilt rahatsızlığından muzdarip olan, şu anda 13 yaşındaki Evan Fasciano’nun görüntülerini izinsiz bir şekilde kullandı.
Harlequin tipi iktiyozis, ender görülen kalıtsal bir deri bozukluğudur. Cilt anormallikleri göz kapaklarının, burnun, ağzın ve kulakların şeklini etkiler ve ayrıca uzuvların hareketini de sınırlar. Hareketin kısıtlanması, bebeklerde nefes alma zorluklarına ve solunum yetmezliğine neden olabilir; bu da bebeklerin yenidoğan döneminde hayatta kalma şanslarını düşürür.
NETFLİX SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Nadir görülen bu duruma sahip 28 yaşındaki Hunter Steinitz, Netflix’teki filmde görüntüleri kullanılan Evan’ı gördüğünde şoke olur. Steinitz, bu hastalıktan muzdarip olan kişilerin birbirlerine destek olmak için bulunduğu topluluktan Evan Fasciano’yu tanıdığını söylüyor.
Harlequin iktiyozis hastası olan en yaşlı insanlardan biri olan 28 yaşındaki adam, film sahnesinin kendisinin durumu ve nadir görülen cilt hastalığından muzdarip çocuklar ve insanların farklı görünmesine neden olan diğer tüm hastalıklar hakkında yanlış düşünceleri körüklediğini belirtti.
Ayrıca Harlequin iktiyozis topluluğu üyeleri de 4,8 milyon dolarlık bir filmde eğlence amacıyla nadir bir hastalığı olan birinin yer aldığı videonun duyarsızca kullanılması karşısında öfkelendi.
Steinitz’in fotoğrafı bu filmde kullanılmamış olsa da daha önce internette izinsiz olarak kullanıldığında pek çok olumsuz yorum ve trolle savaşmak zorunda kaldığını söylüyor.
Steinitz, “Diğer insanlar için ucube olduğumu biliyorum, ancak onların bunu bu kadar sert ve kötü niyetli bir şekilde tekrarladıklarını duymak çok acı verici” dedi.
Bu cilt sorunu için kurulan vakıf, yaşananlar üzerine Netflix’e bir mektup gönderdi ancak hâlâ herhangi bir yanıt alabilmiş değil.
İktiyoz topluluğunun üyeleri, üzüntülerini dile getiren bir video hazırlamak için bir araya geldi. Biri, “Benim hayatım sizin şok değeriniz değil” derken bir diğeri de “Sevgili Netflix, ben zehirli atıkların ürünü değilim” dedi.
3 yaşında iktiyozis hastası bir çocuğun annesi olan Holly Johnson, “Netflix’e Hayır Deyin” başlıklı çevrimiçi bir imza kampanyası oluşturdu. Dilekçe 11 binden fazla imzaya ulaştı ve Johnson daha fazla insanı imzalamaya çağırdı.
Dilekçede, Netflix’in filmi kaldırması isteniyor: “Netflix’i kapsayıcılığı ve tüm bireylere saygıyı teşvik eden sorumlu içerik seçimine öncelik vermeye çağırıyoruz.”
Netflix'in iş ilanı Hollywood'u karıştırdı
Netflix, abone sayısını 238,4 milyona yükseltti
Netflix satışlarına 'şifre önlemi' dopingi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.